Vágólapra másolva!
Hazai pályán a bunkerfutball magasiskoláját bemutatva nyerte meg bajnokiját 1-0-ra a Real Madrid a Getafe ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában. A Celta Vigo 2-1-re győzött a Betis ellen.

Nem tudni, mennyi ideje lesz még a Real Madrid kispadján Vanderlei Luxemburgónak, a királyi gárda mindenesetre füttykoncert közepette fejezte be bajnokiját szombaton. A spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a csapat a Getafét fogadta, s bár nyert 1-0-ra, a szurkolók érezték, az eredmény nem tükrözte a valós erőviszonyokat.

A 2. percben Riki fejesből veszélyeztetett, tíz perccel később az alapvonalról, az üres kaput sem találta el a vendégek támadója. A két kihagyott helyzet meg is bosszulta magát, a 18. percben Ronaldo villant, egy remek indításra kirobbant a védők közül (talán kézzel is tette maga elé a labdát), s 12 méterről, jobbal a kapu bal sarkába lőtt (1-0).

A második játékrészt ugyanolyan elánnal kezdte a Getafe, elképesztő nyomást gyakoroltak a hazaiakra, csak a csoda és Iker Casillas mentette meg a kaput a góltól - főleg Pernía 53. percben megengedett kapáslövésekor.

Ráadásul az 57. percben meg is fogyatkozott a Real, Beckham (az utóbbi időben ki tudja, hányadszor?) csúnyán beleszállt Rikibe, s bár mindent elkövetett, hogy kivívja az oldalvonal mentén szenvedő társ bocsánatát, a játékvezető felmutatta neki a piros kártyát. A hajrában kilenc emberrel bekkelt a Real, eredményesen, s megőrizte az 1-0-s eredményt.

A Celta Vigo folytatja jó szereplését: az együttes ezúttal a Betis ellen nyert 2-1-re. A középmezőnyhöz tartozó Atlético Madrid egészen a 96. percig vezetett, ám végül mégis csak egy ponttal távozott a kiesés ellen küzdő Athletic Bilbao otthonából.

Primera División, 14. forduló:
Celta Vigo - Real Betis 2-1 (2-0)
gól:
Cannobio (6.), Baiano (20.), illetve Edu (90.)
piros lap: Lopez (90., Betis)

Real Madrid - Getafe 1-0 (1-0)
gól:
Ronaldo (18.)
piros lap: Beckham (57. perc, Real)

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 1-1 (0-1)
gól:
Orbaiz (96.), illetve Kezman (12.)

[origo]

Nehéz feladat vár a Barcára és a Realra/sport/focivilag/20051202topliga.html?pIdx=2