Vágólapra másolva!
Az Újpest két góllal nyert a Győri ETO FC ellen a labdarúgó Borsodi Liga 14. fordulójában, és ezzel átvette a vezetést a tabellán. A lila-fehérek 2005-ben egyetlen bajnokit sem vesztettek el a Szusza Ferenc-stadionban: 13-szor győztek és kétszer játszottak döntetlent. A másik vasárnapi meccsen a Ferencváros fordulatos csatában 3-2-re nyert a Tatabánya otthonában.

Borsodi Liga, 14. forduló:
Újpest FC - Győri ETO FC 3-1 (1-0)
Szusza Ferenc-stadion, 3000 néző
v.: Szabó Zs.
Újpest: Vlaszák - Vermes, Böjte, Vanczák, Tóth B. - Hullám, Erős K., Sándor (Vituska, 87.), Tóth N. - Rajczi (Szőke, 92.), Feczesin (Gulyás, 81.).
Győr: Stevanovic (Somogyi, 39.) - Zsók (Czanik, 72.), Pusztai, Mátyus, Makra - Regedei, Jäkl, Vincze, Tóth P. - Bajzát (Lendvai, 46.), Kenesei.
gól: Rajczi (45+5.), Feczesin (58.), Jäkl (76., öngól), illetve Mátyus (51.)
sárga lap: Vituska (93.), illetve Bajzát (11.), Makra (14.), Vincze (23.), Pusztai (34.), Mátyus (82.)

35. perc: Erős csavart be szabadrúgást a 16-os sarkáról a kapu elé, a bevetődő Rajczi közeli lövését Stevanovic vetődve hárította. A két játékos összeütközött, a győriek kapusát le kellett cserélni. A pályáról lesántikáló Stevanovicot a hazai szurkolók nagyon sportszerűen megtapsolták.

40. perc: Rajczi tört egyedül kapura, 14 méterről lőtt, de a kapujából kilépő Somogyi megfogta a labdát.

42. perc: Vincze ütközött Tóth Norberttel az újpesti kispad előtt, a hazaiak középpályása nagyot esett. Mészöly Géza, a hazaiak vezetőedzője a játéktérre lépve reklamált, de a bíró hamar helyreállította a rendet és megnyugtatta a trénert.

45+5. perc: Feczesin átadásával Rajczi lépett ki a védők közül, és Somogyi mellett 12 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-0).

51. perc: Kenesei ívelt be szabadrúgást a bal oldalról, Mátyus pedig 8 méterről a hálóba csúsztatott (1-1).

58. perc: Sándor ugratta ki Feczesint, aki 11 méterről Somogyi mellett a jobb sarokba helyezett (2-1).

76. perc: Rajczi lőtt volna be jobb oldalról a kapu elé, de Jäkl beleért a labdába, amely a győri középpályás lábáról védhetetlenül hullott a jobb sarokba (3-1).

81. perc: Kenesei ívelt be egy szabadrúgást, Mátyus ollózva lőtt kapura, a labda a bal kapufáról az alapvonalon túlra pattant.

Az első játékrészben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, mindkét együttes előtt adódtak gólhelyzetek. A kapuscsere után az újpestiek átvették az irányítást és a hosszabbítás ötödik percében megszerezték a vezetést. Az első félidő a győri hálóőr sérülése miatt 51 percig tartott (a fiatal Somogyi élete első élvonalbeli mérkőzésén állt a kapuba).

A szünet után nagy lendülettel kezdtek a vendégek, hamar ki is egyenlítettek, ezt követően azonban visszahúzódtak a térfelükre. A hazaiak így ismét magukhoz ragadhatták az irányítást, és jobb teljesítményüknek köszönhetően megérdemelt győzelmet arattak.