Vágólapra másolva!
Kevés olyan futballista akadt, aki a hétközi UEFA-kupa-mérkőzés után a hétvégi bajnokin is jó teljesítményt nyújtott volna, így e heti álomcsapatunkban mindössze két olyan futballista szerepel, aki a nemzetközi porondon remekelt - a többiek valamelyik országos pontvadászatban hívták fel magukra a figyelmet.
Lorenzo Squizzi (olasz, Chievo Verona): A hétvége legnagyobb meglepetése a Milan veronai veresége volt, amelyen teljesen megérdemeltnek mondható. Ezzel együtt a rossoneróknak megvoltak a lehetőségeik, de egy kivételtől eltekintve a Chievo portása, Squizzi mindent hárított, és az olasz lapok szerint ő volt a mezőny legjobbja.
Steve Cherundolo (amerikai, Hannover '96): A hannoveri együttes immár négy forduló óta veretlennek mondhatja magát a Bundesligában, és ennek köszönhetően egészen a nyolcadik helyre jött fel a tabellán. A Dortmund elleni idegenbeli győzelem bravúrnak számított a csapattól, és a meccsen az első gólt a jobbhátvéd Cherundolo érte el.Francois-Joseph Modesto (francia, AS Monaco): A jelek szerint az edzőcsere jót tett a Monacónak, mert Francesco Guidolinnal a kispadon a gárda feljebb nyomult a tabellán, és az UEFA-kupában is kiharcolta a továbbjutást. Utóbbi sorozatban a Slavia Prahát verte idegenben 2-0-ra a csapat, majd a bajnokságban ugyanilyen arányban verte a Le Manst, és Modesto mindkét meccset végigjátszotta, utóbbin pedig be is talált.John Terry (angol, Chelsea FC): A londoniak a tőlük megszokott magabiztossággal szerezték meg az újabb győzelmet a Premier League-ben: a Middlesbrugh ellen megint nem kaptak gólt, és így egy találat is elegendő volt a három ponthoz. A gólt ugyan hivatalosan öngólként könyvelték el, de Terry fejese előzte meg, és a középhátvéd védőfeladatát is kiválóan látta el.Timothée Atouba (kameruni, Hamburger SV): A hamburgi együttes a jelek szerint nem akar leszakadni az élmezőnytől a Bundesligában, és ennek ezúttal az 1. FC Köln látta kárát. A HSV 3-1-re nyert, és első gólját a kameruni balhátvéd, Atouba szerezte, aki már hetek óta kiválóan játszik de eddgi nem tudott betalálni - most viszont megtört a jég.
Mauro Germán Camoranesi (olasz, Juventus FC): A torinói együttes pazar mérkőzést játszott a Fiorentinával a Serie A-ban, és győzelméhez némi szerencse is kellett, de a győztes találatot aloghanem Camoranesi érdemelte meg legjobban a Zebráktól. A jobb oldali középpályás végig fantasztikusan futballozott, többször is egészen az alapvonalig tört előre, gólhelyzetét pedig rendkívül higgadtan értékesítette.Benoit Cheyrou (francia AJ Auxerre): A nagy fölénnyel vezető Lyon mögött a jelek szerint az Auxerre-nek van a legnagyobb esélye a második helyre Franciaországban, és a klub a hét végén magabiztosan győzte le az FC Nantes-t. A meccs legjobbja a L'Equipe-től nyolcas osztályzatot kapó Cheyrou volt, aki pazarul fogta össze együttesét, és egy gólt is szerzett.Pablo Aimar (argentin, Valencia CF): A gyengébb szerzonrajt után a Valencia együttese egyre feljebb lopakodik a tabellán, és már az ötödik helyet foglalják el a Primera Divisiónban. Legutóbbi áldozatuk az Espanyol volt, amely ellen Aimar igazi karmesterként futballozott, és egy góllal is hozzájárult a győzelemhez.Luis García (spanyol, Liverpool FC): A Vörösök szép lassan fellopakodtak a dobogóra a Premier League-ben, igaz, a múlt héten két bajnokit is lejátszottak, és mindkettőt kapott gól nélkül nyerték meg. Közös volt még a két találkozóban, hogy a csapat spanyol focistája, Luis García mindkét összecsapáson betalált.
Nikola Zigics (szerb, Crvena Zvezda): A belgrádi együttes csatára aligha marad sokáig a Zvezdánál, hiszen hétről hétre kiválóan játszik, és a nemzetközi porondon is képes kiemelkedő teljesítményre, amit ezúttal az AS Roma bánt. Az UEFA-kupában Zigics kétszer vette be a Farkasok hálóját, majd a hét végi bajnokin is betalált egyszer.Éwerthon (brazil, Real Zaragoza): A zaragozai gárdának jó hete vol, hiszen előbb a Spanyol Kupában vette sikerrel az elé kerülő akadályt (még ha nehezen is), majd a bajnokságban idegenben gyűjtötte be a három pontot a Cádiz ellen. Éwerthon utóbbi meccsen egyszer volt eredményes, a kupában pedig csapata mindkét gólját ő szerezte.