Vágólapra másolva!
Az E, az F, a G és a H csoport közül kettőben maradtak még továbbjutással kapcsolatos kérdések az utolsó fordulóra a labdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján. Egészen pontosan az E és a H csoportban összesen három kiadó hely maradt, amelyekre hat csapat pályázik.

A legizgalmasabbnak mindenképpen az E jelű négyes két mérkőzése ígérkezik. Itt az első AC Milan a hozzá hasonlóan nyolc ponttal álló Schalke 04 gárdáját fogadja, míg a jelenleg tőlük egy ponttal elmaradó PSV Eindhovenhez a továbbjutásra már esélytelen Fenerbahce látogat. A milánói ki-ki meccsen az esetleges győztes mindenképpen a 16 közé kerül, de a PSV veresége esetén az eredménytől függetlenül mindkét fél továbbjut. A 0-0-s, 1-1-es vagy 2-2-es döntetlen az olasz, míg az ennél több gólos "iksz" a német csapat biztos kvalifikációját jelenti. A Schalke annyival mégis jobb helyzetben van vetélytársánál, hogy veresége esetén még akkor is továbbjut, ha a hollandok egy pontot szereznek, a Milan hasonló helyzetben ugyanakkor kiesik a BL-ből.

A PSV győzelemmel biztosan, míg döntetlennel a Milan veresége esetén kerülhet az egyenes kieséses szakaszba. A török együttes pedig ugyan tavasszal már biztosan nem lesz érdekelt a BL-ben, győzelme azonban az UEFA-kupát érő harmadik helyet jelentheti.

A H csoportban az első helyet már korábban megszerezte az olasz Internazionale, a második helyért azonban öldöklő küzdelem várható a hat ponttal második skót Glasgow Rangers, az ötpontos szlovák Artmedia Bratislava és a néggyel álló tavalyi győztes FC Porto között. A legjobb helyzetben a Rangers van, hiszen amennyiben legyőzi hazai pályán az Intert, biztos második, sőt, ha a szlovák együttes nem nyer a Porto ellen, a döntetlen is elég számára, de még vereség esetén is van esélye, amennyiben a másik mérkőzés döntetlennel zárul.

A másik két csapat számára a vereség és a döntetlen biztos BL-búcsút jelent. A győzelem a szlovákoknak skót vereség és döntetlen, míg a portugáloknak csak a Glasgow kudarca esetén ér nyolcaddöntőt.

Az F és a G csoportban már korábban eldőlt, ki jut a legjobb 16 közé. Az F jelűben az is biztos, hogy a francia Olympique Lyon az első, a Real Madrid a második, míg a norvég Rosenborg a harmadik, azaz utóbbi tavasszal az UEFA-kupában folytathatja szereplését. A G-ben a címvédő Liverpool egy ponttal előzi meg a Chelsea-t, így a két csapat londoni rangadója dönt a csoportgyőzelemről. A Real Betis már biztosan harmadik, így a spanyol gárda a második számú kupasorozatban lép pályára a következő évben.