Vágólapra másolva!
Az E és a H csoportban összesen három kiadó hely maradt a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ezekre a pozíciókra hat csapat pályázott eséllyel. A keddi játéknapon a Milan, a PSV Eindhoven, illetve a Glasgow Rangers ragadta meg a lehetőséget, s jutott tovább, az UEFA-kupában a Schalke, a Rosenborg, a Betis és az Artmedia folytathatja.

AC Milan - Schalke 3-2 (1-1)
Milánó, Giuseppe Meazza-stadion
v.: Plou (spanyol)
Milan: Dida - Stam, Nesta, Maldini (Simic, 31.; Kaladze, 78.), Serginho - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Kaká - Inzaghi (Gilardino, 85.), Sevcsenko
Schalke: Rost - Rafinha, Bordon, Rodríguez, Poulsen, Ernst (Asamoah, a szünetben)- Hamit Altintop, Lincoln, Kobiasvili - Kuranyi (Sand, 84.), Krstajic (Larsen, 84.)
gól: Pirlo (42.), Kaká (51., 60.), illetve Poulsen (43.), Lincoln (66.)

Nem számolhatott a Fenerbahce idegenbeli győzelmével a Milan, illetve a Schalke együttese, egy hollandiai török siker ugyanis azt jelenthette volna, mindkét együttes továbbjut a Bajnokok Ligájában.

Így maradt a győzelmi kényszer, ennek érdekében Carlo Ancelotti változtatott a hétvégén a Chievo ellen Veronában vereséget szenvedő kezdő tizenegyen: Rui Costa, Gilardino és Kaladze csak a kispadon, Jankulovski pedig a lelátón kapott helyet, a pályára Filippo Inzaghi, Seedorf, Serginho és a szombaton pihenő Kaká kapott lehetőséget.

A Schalke a a legutóbbi fordulóban egy 1-0-s Bielefeld elleni sikerrel melegített, Ralf Rangnick edző mindössze egyet variált, s Varela helyett a török játékmestert, Hamit Altintopot küldte harcba.

A mérkőzés első izgalmát a hangosbemondó okozta, amely közölte a 14. percben: vezet az Eindhoven a csoport másik mérkőzésén. A 22. percben Sevcsenko próbált műeséssel büntetőt kiharcolni, majd egy szögletrúgás után az ukrán csatár véletlenül rálépett Rost kapus kezére, a hálóőrt ápolni kellett.

A 25. percben Krstajic került helyzetbe, de kisodródva az oldalhálót találta el, majd Hamit Altintop ijesztgetett, s lőtt nagy helyzetben jobbról keresztbe a kapu előtt. A helyzetnél Maldini megsérült, Simic váltotta.

A 41. percben vezetést szerzett a Milan, Pirlo 25 méteres szabadrúgása a jobb felső sarokba vágódott, Rost kicsit elnézte az egyébként mértani pontosságú lövést (1-0). Egy perc sem telt el, egy Schalke-szabadrúgás után az érkező Poulsen közelről egyenlített (1-1).

A második félidő első nagy helyzetét Lincoln hagyta ki, aki végigkígyózva az olasz védelmen gyatrán lőtt, Dida fogta a labdát. Az 52. percben ismét vezetést szerzett a Milan, Sevcsenko remekül szolgálta ki Kakát, aki a 16-os jobb sarkától a keresztező Rodríguez lábai között a hosszú sarokba bombázott (2-1). Az 57. percben Inzaghi lövését védte bravúrral Rost.

A 60. percben Kaká növelte az előnyt, hat perccel később Lincolt lőtt nagy gólt (3-2). Az utolsó félórában a német együttes mindent elkövetett, csereként érkezett Sand és Larsen is, de már nem tudott újabb gólt szerezni.

Győzelmével a Milan csoportelsőként jutott tovább, a PSV második helyen tagja a BL nyolcaddöntőjének, a Schalke számára vigaszt az UEFA-kupa nyújthat.

PSV Eindhoven - Fenerbahce 2-0 (1-0)
Eindhoven, Philips-stadion
v.: Kalt (francia)
PSV: Gomes - Lucius, Ooijer, Alex, Lamey - Simons, Afellay (Aissat, 25.), Cocu - Farfán, Vennegoor of Hesselink, Robert (Reiziger, 67.)
Fenerbahce: Volkan - Serkan, Önder, Fábio, Ümit Özat - Appiah, Alex, Aurélio, Tuncay - Anelka (Mehmet, 65.), Márcio (Semih, 79.)
gól: Cocu (14.), Farfán (85.)