Vágólapra másolva!
A Glasgow Rangers az első skót klub, amely a labdarúgó Bajnokok Ligájában az új lebonyolításban eljutott az egyenes kieséses szakaszig.

Ehhez az utolsó fordulóban, a H csoportban a már korábban továbbjutó Internazionale ellen a döntetlen is elégnek bizonyult, miután az Artmedia Bratislava és az FC Porto találkozóján a két együttes megosztozott a pontokon. A szlovák csapat győzelme esetén továbbjutott volna, de a harmadik helyet így is megszerezte, így az UEFA-kupában szerepelhet, míg a 2004-ben BL-győztes FC Porto elbúcsúzott az európai kupaporondtól.

"Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével, de ünnepelni csak otthon, a családommal fogok" - mondta Alex McLeish, a Rangers vezetőedzője, akinek a továbbjutás ellenére kérdéses a jövője a klubnál. A Glasgow Rangers a skót bajnokságban eddig csak bukdácsol, az örök rivális Celtic-kel szemben 17 pont a hátránya. "Két napon belül tárgyalni fogok David Murray klubelnökkel, a megbeszélésünknek a további szerepvállalásom lesz a témája" - tette hozzá a szakember.

Az E jelű négyesben a PSV Eindhoven papírforma-győzelmet aratott a Fenerbahce ellen, és biztosította helyét a nyolcaddöntőben, a másik helyért az AC Milan és a Schalke 04 játszott egymással ki-ki meccset, melyet az olaszok nyertek 3-2-re, így ők jutottak tovább, de a németek sem voltak csalódottak.

"Ilyen meccsre számítottunk, a Schalke 04 nagyon kemény ellenfél volt, de a kiélezett helyzeteket mi oldottuk meg jobban" - mondta Carlo Ancelotti, a milánóiak vezetőedzője. "Örülök, hogy túl vagyunk a csoportküzdelmeken, és kíváncsian várom a nyolcaddöntő sorsolását."

A lefújás után kisebb lökdösődés alakult ki a Milan középpályása, Gattuso és néhány Schalke-játékos között. Ancelotti szerint az esetnek nem lesznek következményei. "Semmi komoly nem történt, volt egy kis szópárbaj néhány feszültebb futballista között, de a nyugodtabb társak hamar megnyugtatták a kedélyeket, ennyi belefér."

Ralf Rangnick, a Schalke 04 trénere a vereség ellenére dicsérte játékosait. "A hozzáállással és a mutatott teljesítményünkkel is elégedett vagyok, mindent megtettünk, nem kell szégyenkeznünk. Két óriási hibát követtünk el hátul, amit a Milan góllal büntetett, de egy ilyen sztárcsapat ellen ez mással is előfordul. A továbbjutáshoz hiányzó pontokat az isztambuli 3-3-as döntetlennel vesztettük el. Hiába vezettünk kétszer is a Fenerbahce vendégeként, nem tudtunk nyerni."