Vágólapra másolva!
A Primera División 15. fordulójában bemutatkozott Juan Ramon López Caro, a Real Madrid új edzője, és a debütálás jól sikerült, mert csapata 2-0-s győzelemmel távozott Málagából. Az élen a helyzet változatlan, a Barcelona és az Osasuna is győzött, a katalánoknak volt nehezebb dolga, mert 0-1-ről fordítottak a Sevilla ellen. Frank Rijkaard csapata zsinórban nyolcadik mérkőzését nyerte, és tizenkét forduló óta veretlen.

A Málaga helyzetekkel és egy meg nem adott Salva-góllal kezdett a Real Madrid ellen, aztán a fővárosiak első nagy helyzeténél Guti lövését a vonalról vágta ki egy hazai védő. A 35. percben a vendégek szereztek vezetést, Zidane szöglete után Sergio Ramos jól érkezett a hosszú oldalon, és fejese után a hálóban pihent meg a labda.

Három perccel később Robinho lőtt bődületesen nagy gólt a jobb pipába, a folytatásban mindkét oldalon adódtak ígéretes lehetőségek, de újabb találat nem született, ezzel a győzelemmel a harmadik helyen tanyázik a Real Madrid.

A királyi gárda hat ponttal van leszakadva a Barcelona, Osasuna duótól, mindkét csapat győzelemmel zárta a vasárnapot. A Barca meccse ünnepséggel kezdődött, Ronaldinho megmutatta a Nou Camp népének az Aranylabdát, aztán később a tudásából is felvillantott, egy ízben például kis híján gólt szerzett szögletből.

Az első félidő nem sok izgalmat tartogatott, a másodikban Kanoute késztette nagy védésre Victor Valdest, aztán a 63. percben már bevette a Barcelona kapuját, amikor lecsapott a kapufáról kipattanó labdára Saviola lökete után. Gyorsan egyenlített a Barcelona, Eto'o használta ki a vendégvédők szerencsétlenkedését. A döntő szót Ronaldinho mondta ki, így a gránátvörös-kékek zsinórban nyolcadszor nyertek a bajnokságban.

Az Osasuna Webo góljával tartotta otthon a három pontot a Mallorca ellen, a kameruni Prats felszabadítását kaparintotta meg, és emelte át a vendégek kapusán, aki nem először hibázott nagyot az idény folyamán. Folytatódott a Betis rossz sorozata, a sevillaiak nyolc meccs óta nyeretlenek, és maradtak a tabella alján.

Primera División, 15. forduló:
Málaga - Real Madrid 0-2 (0-2)
gól:
Sergio Ramos (35.), Robinho (38.)

Atlético Madrid - Alavés 1-1 (0-0)
gól:
Torres (66.), illetve Sarriegi (80.)

Deportivo La Coruna - Cadíz 1-0 (0-0)
gól:
Diego Tristán (49.)

Getafe - Racing Santander 1-2 (1-1)
gól:
Pernia (43.), illetve Antonito (19.), Aganzo (85.)

Osasuna - Real Mallorca 1-0 (1-0)
gól:
Webo (6.)

Real Betis - Espanyol 0-0

Real Zaragoza - Celta Vigo 1-0 (0-0)
gól: Ewerthon (76.)

Barcelona - Sevilla 2-1 (0-0)
gól:
Eto'o (65.), Ronaldinho (78.), illetve Kanoute (63.)