Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott amerikai túrájának első barátságos mérkőzésén Rósa Dénes kiállítása miatt 80 percen át tíz emberrel játszva kétgólos vereséget szenvedett a világbajnoki résztvevő Mexikótól.

Eredmény:
Mexikó - Magyarország 2-0 (1-0) (videoösszefoglaló)
Phoenix, 40 000 néző
v.: Valenzuela
Mexikó: Corona (Ochoa, szünetben) - Suarez (Hugo, 70.), F. Rodriguez, Huiqui, A. Rodriguez (Castro, szünetben) - Olivera (Guardado, 69.), Torrado, J.P. Rodriguez (Sandoval, 55.), Bautista - Fonseca (A. Medina, 66.), Bravo
Magyarország: Rabóczki - Vermes, Böjte, Balog, Vanczák - Koller, Rósa, Vadócz, Tőzsér (Priskin, 66.) - Rajczi (Ferenczi, 59.), Feczesin (Regedei, 71.)
gól: Fonseca (33.), Huiqui (52.)
sárga lap: Huiqui (24.), illetve Priskin (71.)
kiállítva: Rósa (10.)

1. perc: Feczesin adott be a jobb oldalról, Vadócz 12 méterről a kapu mellé csúsztatta a labdát.

7. perc: Bravo laposan belőtt labdája Böjte lábáról Fonsecához pattant, a mexikói támadó 12 méteres kapáslövése alig kerülte el a kaput.

10. perc: Rósa a felezővonal közelében nyújtott lábbal letalpalta Oliveirát, amiért a játékvezető a piros lapot mutatta fel a magyar középpályásnak.

25. perc: Bautista emelte Balog feje felett Bravóhoz a labdát, akinek 8 méteres, lapos lövése elakadt a jó ütemben kivetődő Rabóczkiban.

33. perc: J.P. Rodriguez jobboldali szöglete után Fonseca Balogot és Vermest megelőzve 8 méterről a hálóba fejelte a labdát (1-0).

47. perc: Tőzsér 20 méterről lőtt a kapu mellé.

50. perc: Feczesin tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, az ötös sarkáról lőtt, Ochoa a rövid sarok elől szögletre ütötte a labdát.

52. perc: bal oldali szabadrúgás után a kapu elé ívelt labda a Koller mögött kibújó Huiqui térdéről pattant a hálóba (2-0).

59. perc: Torrado emelt Fonsecához, aki mellel maga elé tette a labdát, majd 8 méterről Rabóczki mellett a hálóba lőtt, de a játékvezető - asszisztense jelzésére - les miatt nem adta meg a gólt.

73. perc: Priskin átadásával Balog lépett ki, és 14 méterről a kapus mellett laposan a hálóba talált, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

84. perc: bal oldali mexikói szöglet után a védőkről lepattanó labdát Castro kapásból, 18 méterről, centiméterekkel lőtte a jobb sarok mellé.

Vadócz hagyta ki a mérkőzés első helyzetét, rögtön a középkezdés után. A 10. percben Rósát kiállította a játékvezető, a mexikóiak pedig átvették a játék irányítását. A magyarok visszahúzódtak a térfelükre, kizárólag a védekezésre koncentráltak. A közép-amerikai együttes vezető gólja után még egyoldalúbbá vált a mérkőzés, a magyarok a félidő hátralévő részében alig értek a labdához.

A második játékrészt aktívan kezdték a magyarok, Tőzsér és Feczesin is helyzetbe tudott kerülni, az 52. percben azonban a mexikóiak megszerezték második góljukat, és ismét magukhoz ragadták az irányítást. A folytatásban Balog lesgólját leszámítva a magyarok egyetlen támadást sem vezettek. Mexikó megérdemelt győzelmet aratott.

Válogatottsági világcsúcsot állított be a mexikói együttesben Claudio Suarez, aki 173-adszor szerepelt hazája színeiben. A 37 éves hátvédet - aki 1992-ben mutatkozott be a nemzeti csapatban - a 70. percben cserélték le Phoenixben, és fantasztikus teljesítményével utolérte az eddigi rekorder szaúdi Mohamed al-Deját. A rangsor harmadik helyén az amerikai Cobi Jones és az egyesült arab emírségekbeli Adnan al-Taljani áll egyaránt 164 válogatottsággal.

Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szövetség hivatalos honlapján úgy nyilatkozott, hogy elégedett volt az újoncok hozzáállásával. "A világ egyik legerősebb csapatával játszottunk, méghozzá hosszú, kimerítő utazást követően. Éppen ezért azt mondom, ha az eredménnyel nem is, az újoncok hozzáállásával elégedett vagyok. Persze Rósa kiállítását követően még nehezebb helyzetbe kerültünk, és ez meghatározta a játék képét nyolcvan percen keresztül, de ezzel együtt gratulálok az újoncoknak, mert a körülményekhez képest jól mutatkoztak be a nemzeti csapatnál. Lehetne beszélni az időeltolódás vagy a hőmérséklet-különbség miatti problémákról, vagy arról, mennyien hiányoztak, de én állítom, ez ellen a Mexikó elle tíz emberrel ez elfogadható teljesítmény volt, és az itt lévők dicséretet érdemelnek."

A válogatott legközelebb - magyar idő szerint - hétfőn 0 órakor Antigua és Barbuda ellen lép pályára.