Vágólapra másolva!
Ezúttal minden poszton olyan focista került be álomcsapatunkba, aki gólt szerzett a múlt héten: még a kapus Rogério Ceni is betalált, ami tőle egyébként egyáltalán nem szokatlan. Érdekes módon mindkét középhátvéd kétszer volt eredményes a múlt héten, ami szintén nem általános jelenség.
Rogério Ceni (brazil, Sao Paulo FC): A brazil egyesület nyerte a második klubvilágbajnokságot, az elődöntőben a papírformának megfelelően legyőzve az Al-Itthadot, majd a fináléban némi szerencsével a Liverpoolt. Utóbbi találkozón Ceni alaposan kitett magáért, hiszen több bravúros védése is akadt, míg az ázsiaiak ellen gólvágó énjét is megmutathatta, hiszen magabiztosan értékesített egy tizenegyest.
Stéphane Borbiconi (francia, FC Metz): Huszti Szabolcs együttese a pocsék szezonkezdet után lassan kezd magához térni, és immár öt mérkőzés óta veretlennek mondhatja magát a Ligue 1-ben - amivel még mindig kieső helyen áll. Az OGC Nice-t mindenesetre hazai pályán sikerült legyőznie az együttesnek, és a meccs egyetlen találatát a saját nevelésű jobbhátvéd, Borbiconi szerezte.Leandro Rinaudo (olasz, Palermo): A palermóiak mestere, Luigi del Neri a rotációs szisztéma híve, és az UEFA-kupában szinte teljesen más csapatot küld pályára, mint a Serie A-ban. A nemzetközi porondon a Bröndby IF ellen a védelemben így Rinaudo kapott lehetőséget, és a bekk amellett, hogy alapfeladatát ellátta, két gólt is szerzett - ennek ellenére a hét végén nem játszott.Mark Iuliano (olasz, RCD Mallorca): A baleári gárda gyorsan kétgólos hátrányba került az Atlético Madriddal szemben hazai pályán, de mégis sikerült pontot mentenie, és meglepő módon ehhez az olasz középhátvéd, Iuliano két gólja kellett: a talján bekk a kezdeti kihagyás után hátul is remekelt, és tőle szokatlan módon az ellenfél kapuja előtt is ügyeskedett.Joan Capdevila (spanyol, RC Deportivo): Egy év kihagyás után ismét galíciai derbit rendeztek a spanyol élvonalban, de az újonc Celta Vigónak ebben nem sok öröme volt, hiszen a Depor Vigóban is nyerni tudott 3-0-ra. A balhátvéd Capdevila egyrészt remekül semlegesítette a hazaiak jobbszélsőjét, ráadásul csapata harmadik találatát ő szerezte.
Joe Cole (angol, Chelsea FC): A Premier League rangadóján a Chelsea viszonylag sima győzelmet aratott az Arsenal felett, és így továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát. A Kékek elsősorban a széleken verték meg az Ágyúsokat, és különösen a jobb oldalon futballozó Joe Cole volt elemében, aki szépségdíjas gólt szerzett, és nagyon hasznosan futballozott.Mathieu Debuchy (francia, Lille OSC): A hét vége talán legváratlanabb eredménye az volt, hogy az Olympique Lyon elszenvedte első vereségét a francia pontvadászatban - mégpedig hazai pályán a Lille ellen. A vendégek elsősorban a középpályán nőttek az OL fölé, és a második találatukat szerző Debuchy az egyik legjobb játékosuk volt - a L'Equipe-től hetes osztályzatot kapott.Michael Fink (német, Arminia Bielefeld): A Bielefeld jól zárta a 2005-ös esztendőt, hiszen az év utolsó bajnoki mérkőzésén 3-2-re legyőzte az 1. FC Kölnt, és ezzel megerősítette helyét a Bundesliga középmezőnyében. A találkozó hőse a hazaiak védekező középpályása, Michael Fink volt, aki kétszer is betalált, és ezzel feltette a koronát őszi teljesítménye.Hamit Altintop (török, 1. FC Kaiserslautern): A 'Lauternnek 13 mérkőzés után sikerült ismét nyernie a Bundesligában, így a klub pozitív hangulatban térhet a téli szünetre, bár még mindig az utolsó helyen áll a tabellán. A Wolfsburg elleni diadal letéteményese természetesen Halil Altintop volt, aki ezúttal a bal szélről indulva ért el mesterhármast, és így már 13 gólnál tart.
Wayne Rooney (angol, Manchester United): A Vörös Ördögöknek a jelek szerint sikerült túltenniük magukat a Bajnokok Ligájából való kiesésen, hiszen a gárda a múlt héten két bajnoki mérkőzést is játszott, és mindkettőt meggyőzően nyerte - köszönhetően elsősorban Rooney-nak. A csatár a Wigan Athletic ellen kétszer volt eredményes, majd az Aston Villa ellen is betalált.Michael Owen (angol, Newcastle United): A Szarkák még mindig csak a középmezőnyben állnak a Premier League-ben, de szurkolóik nagyon bíznak abban, hogy a csapat megindul felfelé - és reményeik első számú hordozója Owen, aki sérüléséből felépülve egyre jobb formába lendül. A támadó a West Ham United ellen ellenállhatatlanul játszott, és mesterhármast vágott.


Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.