Vágólapra másolva!
A Premier League 19. fordulójában a cudar időjárás miatt három találkozót is elhalasztottak, az éllovasok meccseit és a liverpooli derbit viszont láthatták a szigetországi drukkerek. A játéknap nyertese - most is - a Chelsea volt, amely minimális különbséggel verte idegenben a Manchester Cityt, míg a Liverpool a városi derbin aratott sikerének, az Arsenal pedig a Portsmouth elleni gólzápornak örülhetett. A MU viszont botlott, csakúgy, mint a Tottenham, amely a Gera Zoltán nélkül felálló West Bromwich otthonában vérzett el.

Két órával a kezdés előtt az illetékesek úgy döntöttek, hogy elhalasztják a Bolton Wanderers-Middlesbrough bajnoki mérkőzést, mivel a gyepszőnyeget fűtő berendezés meghibásodott. A szigetországot sújtó rendkívüli hideg a Reebok-stadiont sem kímélte, amelynek talaja teljesen lefagyott, ezért a bíró nem engedte pályára a futballistákat.

Hasonló "természeti csapás" miatt a Blackburn Rovers-Sunderland találkozót is törölni kellett a programból, majd a kezdő sípszó előtt a Newcastle United-Charlton Athletic szurkolói is lehajtott fejjel ballaghattak haza.

Vidámabban lehettek viszont a londoni Arsenal-fanatikusok, az idén - az elvárásokhoz képest - vergődő gárda ugyanis parádézott a Portsmouth ellen, ami ezúttal mindössze arra volt elég, hogy a duplázó Thierry Henry felkapaszkodjon a dobogóra a mesterlövészek listáján - a Wenger-társulat mindössze hatodik a tabellán.

A második helyezett Manchester United döntetlenezett a Birmingham City otthonában, amit örömmel fogadtak a nagy rivális FC Liverpoolnál, minthogy a BL-címvédő Vörösök 3-1-re nyertek az Everton elleni derbin, és vesztett pontok tekintetében így megelőzték Alex Ferguson tanítványait. (A városi rangadó egyébként paprikás hangulatban ért véget, a hajrában ugyanis két kékmezest is leküldött a játékvezető.)

A tavalyi aranyérmes Chelsea nagy szerencsével hozta csak a kötelezőt, mégpedig Joe Cole 78. percben szerzett góljával, amellyel a fővárosi Kékek "mindent vittek" a Manchester City stadionjából. Lampardék előnye 11 pont a MU előtt, ám a Liverpool még feljebb kapaszkodhat, ha megnyeri két elhalasztott meccsét - a differencia akkor 9 egység lenne az első és a második csapat között.

A West Bromwich Albion óriási bravúrt végrehajtva Kanu duplájával legyőzte a negyedik Tottenhamet. A hazai csapatban a várakozásokkal ellentétben Gera Zoltán nem léphetett pályára, minderről a légiós a következőket mondta hivatalos honlapján.

"Remélem, hogy nem húzódásom van. Pályafutásom során soha nem volt még húzódásom, és bízom benne, hogy most sem erről van szó. Egészen a mai napig reménykedtem abban, hogy elmúlik a fájdalom, de sajnos nem így történt, így le kellett mondanom a játékról. Egyelőre nem tudjuk, hogy mi a baj, így lehetetlen megmondai, hogy szombaton a Liverpool ellen játszhatok-e."

Premier League, 19. forduló:
Arsenal - Portsmouth 4-0 (4-0)
gól:
Bergkamp (7.), Calderon (13.), Henry (37., 43. - utóbbit 11-esből)

Birmingham City - Manchester United 2-2 (1-1)
gól:
Clapham (18.), Pandiani (78.), illetve Van Nistelrooy (4.), Rooney (53.)

Manchester City - Chelsea 0-1 (0-0)
gól: Cole (78.)

West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur 2-0 (1-0)
gól: Kanu (23., 52.)

West Ham United - Wigan Athletic 0-2 (0-2)
gól: Roberts (44.), Camara (45.)

Fulham - Aston Villa 3-3 (2-1)
gól: McBride (13., 61.), Helguson (32. - 11-esből), illetve Moore (30.), Ridgewell (60., 77.)

Everton - Liverpool 1-3 (1-2)
gól: Beattie (42.), illetve Crouch (11.), Gerrard (18.), Cissé (47.)
piros lap: P. Neville (68.), Arteta (90., mindkettő Everton)

Newcastle United - Charlton Athletic elhalasztva
Blackburn Rovers - Sunderland elhalasztva
Bolton Wanderers - Middlesbrough elhalasztva

[origo]