Vágólapra másolva!
Tovább javította saját rekordját a Barcelona, miután a Primera División 18. fordulójában 2-1-re legyőzte az Espanyolt a katalán derbin. Frank Rijkaard csapata ezzel sorozatban a 15. győzelmét aratta, és ebből tizenegyet a bajnokságban értek el Ronaldinhóék. A Deportivo is idegenben tudott nyerni, a galíciaiak 2-1-re diadalmaskodtak Bilbaóban.

Valdes bizonytalansága miatt hördült fel előszöt a Montjuic közönsége a katalán derbin, a Barca kapusa kiejtette Tamudo beadását, de Belletti gyorsan kivágta a labdát.

A Barcelona első helyzete Belletti előtt adódott, a brazil jobbhátvéd Messi passzával iramodott meg, egy lövőcsellel leültette Kamenit, de a kameruni kapus nyerte a párharcot és kitolta a lövést. Aztán Messi maga szerezhetett volna gólt, Decóval kényszerítőzött a 16-osnál, a visszakapott labdát lágyan kapura emelte, de pár centit tévedett.

A másik oldalon Fredson ágyúzott kapura 30 méterről egy szabadrúgást, de Valdes kesztyűje volt a végállomás. A 44. percben Kameni bravúrral tolta ki Ronaldinho szabadrúgását, de aztán elérte a kapussors, mert Deco középre tartó kísérletét bevédte, igaz, a mentségére szóljon, hogy éppen előtte pattant meg a labda.

A második félidőt is góllal kezdte a címvédő, Ronaldinho ugratta ki Eto'ót, aki spiccel a jobb alsóba helyezett. A 60. percben érkezett a szépítés, Fredson pörgetett Tamudo elé, aki mellel maga elé tette a labdát, aztán átcsippentette Valdes felett.

Ennél többre azonban nem futotta az Espanyol erejéből, így a Barcelona begyűjtötte sorozatban 15. győzelmét, ebből tizenegyet a bajnokságban ért el Frank Rijkaard csapata, és tovább javította a klubrekordot.

A másik találkozón a Deportivo Bilbaóba látogatott, és egy öngóllal szerzett vezetést, Sergio pompás indítása után Valerón ballal adott középre, ahol két hazai védő érkezett becsúszva, és végül Lacruz lábáról került a labda a baszkok kapujába.

Két régi motoros hozta össze az egyenlítést, Etxeberria beadását Urzaiz bólintotta be a rosszul kimozduló Molinát megelőzve. A kiesés ellen küzdő Bilbao mégsem szerzett pontot, mert Munitis szabadrúgása után Arizmendi úgy ért bele a labdába, hogy azzal teljesen megzavarta Aranzubiát, akinek a lába között csorgott a labda a kapuba.

Primera División, 18. forduló:
Athletic Bilbao - Deportivo La Coruna 1-2 (0-1)
gól: Urzaiz (58.), illetve Lacruz (24., öngól), Arizmendi (65.)

Espanyol - Barcelona 1-2 (0-1)
gól:
Tamudo (60.), illetve Deco (44.), Eto'o (47.)