Vágólapra másolva!
A spanyol élvonalban szereplő Atlético Madrid labdarúgócsapatának vezetősége menesztette Carlos Bianchi vezetőedzőt.  A fővárosi klub elöljárói a szerdai, Real Zaragoza elleni 1-0-s hazai kupakudarcot követően csütörtökre rendkívüli ülést hívtak össze, és a délelőtti híradások még arról szóltak ugyan, hogy az argentin szakember marad, végül távoznia kellett.

Délelőtt még magabiztosan nyilatkozott Carlos Bianchi, aki a tribalfootball.comnak elmondta, nem távozik a madridi kispadról. "Sohasem mondok le, soha! Profi vagyok, s folytatni akarom a munkát az Atleticónál" - nyilatkozta a szakember, aki elismerte, a pfujoló szurkolóknak joguk van a véleménynyilvánításra, hiszen fizetnek a meccs megnézéséért.

A klubvezetés azonban volt ilyen lágyszívű, Enrique Cerezo klubelnök csütörtök délutánra sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen bejelentette, a klubvezetés menesztette a trénert.

A Marca információja szerint több név is felmerült az utódlást illetően, többek között esélyes a kispadra Javier Irureta is.

Bianchi - aki a Primera División negyedik elbocsátott trénere ebben a szezonban - a nyáron nagy tervekkel érkezett a Boca Juniorstól, de nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, hiszen a gárda csak a pontvadászat 12. helyén áll.

Az 56 éves szakembert 2000-ben és 2003-ban is világ legjobb edzőjének választották.

(MTI) / [origo]