Vágólapra másolva!
A végéhez közeledik az Afrikai Nemzetek Kupája, hiszen kialakult a legjobb négy mezőnye, és álomcsapatunkba ezúttal is bekerült két játékos a kontinensviadalról. De képviselteti még magát a sztárcsapatok közül a Real Madrid és a Chelsea FC, és a Barcelona ellen szerzett találat a zaragozai Óscar González, illetve az atléticós Fernando Torres számára is csapatba kerülést ért a szemünkben.
Vincent Enyeama (Nigéria): A Szuper Sasok büntetőkkel jutottak be a legjobb négy közé az Afrikai Nemzetek Kupáján, és kapusuk, az Izraelben légióskodó Enyeama volt a csapat hőse. A portás már a rendes játékidőben is kivédett egy tizenegyest, majd a büntetőpárbaj során további három próbálkozást hárított.
William Gallas (francia, Chelsea FC): A londoniak hátvédje az elmúlt héten is bebizonyította, hogy hihetetlenül hasznos tagja csapatának. A hét közi, Aston Villa elleni bajnokin balhátvédéként vetették be, és adott egy gólpasszt, majd a Liverpool elleni rangadón jobbhátvédként szerepelt, és védőfeladata tökéletes ellátása mellett egy gólt is szerzett.Beto (portugál, Girondins Bordeaux): Nem akármilyen volt a Sporting CP-től megvett luzitán középhátvéd bemutatkozása új csapatában: Beto ugyanis első mérkőzésén a Bordeaux színeiben két gólt szerzett, és ezzel továbbjutáshoz segítette együttesét a Francia Kupában az alacsonyabb osztályú Sannois Saint Gratien ellen.Dominique Arribagé (francia, Toulouse FC): A TFC-nek jó hete volt, hiszen a francia bajnokság középmezőnyében helyet foglaló gárda előbb egy korábbról elmaradt meccset bepótolva idegenben verte 3-1-re az AS Saint-Etienne-t, majd a hét végén, hazai pályán 1-0-ra győzött a Nantes ellen. Utóbbi meccsen a középhátvéd Arribagé szerezte a gólt, aki a Zöldek ellen is eredményes volt.Paul Konchesky (angol, West Ham United): A Kalapácsosok drukkerei sem panaszkodhattak a múlt héten, hiszen kedvenceik két meccsen hat pontot gyűjtöttek be - pedig az Arsenalhoz is el kellett látogatniuk. Ezt a találkozót 3-2-re nyerték meg, majd otthon 2-0-ra verték a sereghajtó Sunderland AFC-t. Utóbbi találkozón a balhátvéd Konchesky is betalált, és a SkySportsnál bekerült a hét válogatottjába.
Óscar González (spanyol, Real Zaragoza): A klub a múlt heti két mérkőzéséből egyiket elveszítette ugyan, de a Barcelona elleni kupa-visszavágón a 2-1-es zakó tökéletesen elég volt a továbbjutáshoz - a nagyon fontos idegenbeli gólt Óscar González egy fantasztikus tekeréssel szerezte meg. A jobb oldali középpályás a hét végi, Real Betis elleni bajnokin is góllal vette ki a részét a győzelemből.Ahmed Hasszán (Egyiptom): A házigazda egyiptomi válogatott magabiztos teljesítménnyel jutott be a legjobb négy közé az Afrika-kupán. A Kongói DK elleni negyeddöntőben mindenki a veterán támadóról, Hosszam Hasszánról beszélt, de névrokona, a középpályán futballozó Ahmed is fantasztikusan játszott, a Besiktasban légióskodó játékos kétszer is betalált. óZinédine Zidane (francia, Real Madrid): A királyi gárda egyre inkább formába lendül, és ennek egyik fő összetevője a francia világklasszis remek játéka. A sokak által már leírt középpályás az utóbbi időben rendkívül gólerősen futballozik, az Espanyol ellen például kétszer volt eredményes.Mancini (brazil, AS Roma): A Farkasok elképesztő lendületben vannak, hiszen a hát végén sorozatban hetedik bajnokijukat nyerték meg, és a csapat egyik legjobb formában lévő focistája kétségtelenül Mancini. A brazil bal oldali középpályás a hét végén a Parma ellen kétszer is betalált, a mezőny legjobbja volt, és a legutóbbi hat bajnokin hatszor volt eredményes!
Fernando Torres (spanyol, Atlético Madrid): A szezon során a spanyol bajnokságban eddig csak egy csapat tudta legyőzni az FC Barcelonát: az Atlético Madrid, amely a hét végén tette ezt meg másodszor, és akárcsak az első alkalommal, ismét Fernando Torres volt a főszereplő. A csatár kétszer vette be a katalánok hálóját.Luke Moore (angol, Aston Villa): A birminghami gárda olyan sztárnak számító támadókkal rendelkezik, mint Milan Baros, Juan Pablo Angel vagy Kevin Phillips, de ma már Moore számít az első számú csatárnak. A múlt héten azt is bizonyította, hogy miért: a Chelsea ellen egyenlítő gólt szerzett, majd a Middlesbrough-nak mesterhármast vágott.