Vágólapra másolva!
Selymes Tibor helyett az eddigi sportigazgató Nagy Tamás irányítja vezetőedzőként az FC Sopron labdarúgócsapatát. Munkáját a jövőben Giuseppe Signori segíti - tájékoztatott Marius L. Vizer, a klub többségi tulajdonosa.

"Az elmúlt napokban a szakmai stáb bevonásával folyamatosan analizáltuk csapatunk eddigi felkészülését és szereplését. Mivel jómagam maximalista vagyok, ezért mindig a klub stratégiai érdekének rendelem alá döntéseimet. Úgy gondolom, hogy a klubban betöltött szakmai posztok megcserélésével eredményesebbek lehetünk, ezért a tavaszi szezonban eddigi sportigazgatónk, Nagy Tamás pro-licences szakember felel a felnőtt csapat irányításáért, míg másodedzőként Beppe Signori kap megbízatást. Az edzői stáb további tagjai változatlanok: Mario Innauráto erőnléti edzőként, Gendúr László pedig kapusedzőként tevékenykedik."

"Selymes Tibornak elismerve és megköszönve eddigi teljesítményét felkínáltam a klub sportigazgatói feladatkörének ellátását, azt remélve, hogy kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerének köszönhetően munkájával hasznosabban tudja elősegíteni klubunk sikeres szereplését" - írta közleményében Marius L. Vizer.

Nagy Tamás 2005. október 12-e óta töltötte be a sportigazgatói tisztet, és szerződése értelmében nem ült le a kispadra.

A 36 esztendős Selymes, a kilencvenes évek román "aranygenerációjának" magyar nemzetiségű labdarúgója 2005 év elején fejezte be játékospályafutását, s tavaly szeptember 25-e óta volt az FC Sopron vezetőedzője, amikor is Csank Jánost váltotta a kispadon.

Az olasz válogatottal 1994-ben világbajnoki ezüstérmes, 39 éves Signori tavaly október 20-án írt alá a soproni alakulathoz, mint játékos, s a 2005/06-os idény őszi szezonjában kétszer volt eredményes.

A téli átigazolási időszakban jelentősen megerősödött és jelenleg Olaszországban edzőtáborozó csapat a 12. helyen áll a bajnokságban 15 mérkőzésen szerzett 16 ponttal.

Edzőváltások a Borsodi Liga 2005/2006-os szezonjában:
Diósgyőr: Gálhidi György helyére Zoran Kuntic, szeptember 22-23., Kuntic helyére Pajkos János, október 21.
FC Sopron: Csank János helyére Selymes Tibor, szeptember 25., Selymes helyett Nagy Tamás, február 7.
Pécs: Ott József helyére Keszei Ferenc, szeptember 27.
FTC: László Csaba helyére Gellei Imre, november 8-10.
Pápa: Szentes Lázár helyére Zsivóczky Gyula, november 14., majd Gálhidi György, december 27.
Győr: Reszeli Soós István helyére 2006. január 1-től Csank János
Vasas: Egervári Sándor helyére egy mérkőzésre Antal Péter, december 5., majd Pintér Attila, december 20.