Vágólapra másolva!
Beállította az olasz bajnoki rekordot a Roma, amely a Serie A 26. fordulójában 1-0-ra verte az Empolit, és ezzel sorozatban tizedszer győzött, erre korábban csak a Juventus, a Milan, és a Bologna volt képes. A forduló rangadóján a Lazio meglepetésre 2-1-es sikert aratott Firenzében.

A Lazio az első helyzetét gólra váltotta Firenzében, Behrami emelte ki a Fiorentina-védők közül a labdát a 16-osnál, aztán Lobont fölött a hálóba küldte a labdát. A második félidő negyedik percében jött az újabb római gól, Liverani ívelését Rocchi fejelte bevetődve a bal alsóba.

Gyönyörű jelenet végén szépített a Fiorentina, egy előreívelt labdát Toni fejelt le, Bozsinov pedg kapásból, jobbal, 25 méterről ágyúzott a bal pipába, a bolgárnak amúgy a bal lába az erősebb...

A folytatásban Montolivo döngette meg a kapufát, de csak helyzetekig jutottak a hazaiak, gólig nem, így vereség lett a vége, ami azt jelenti, hogy a Roma megelőzte a Violákat.

A Farkasok hazai pályán verték 1-0-ra az egyre nagyobb bajban lévő Empolit, ez volt a fővárosiak tizedik győzelme sorozatban, ezzel beállították az olasz bajnoki rekordot. A Roma sikerét beárnyékolja, hogy Totti bokatörést szenvedett, így várhatóan két-három hónapos pihenő vár rá.

A játéknap meglepetését az Ascoli szolgáltatta, amely Genovában verte a Sampdoriát, szintén idegenben vitézkedett a Siena és a Parma, előbbi Udinéből, utóbbi Trevisóból hozta el a három pontot.

Serie A, 26. forduló:
Roma - Empoli 1-0 (1-0)
gól: Perrotta (15.)

Chievo - Palermo 0-0

Fiorentina - Lazio 1-2 (0-1)
gól: Bozsinov (60.), illetve Behrami (32.), Rocchi (49.)

Lecce - Reggina 0-0

Sampdoria - Ascoli 1-2 (0-0)
gól: Volpi (70.), illetve Quagliarella (56.), Budan (85.)
piros lap: Flachi (75., Sampdoria)

Treviso - Parma 0-1 (0-1)
gól: Simplicio (14.)

Udinese - Siena 1-2 (1-2)
gól
: Iaquinta (38., 11-esből), illetve Volpato (34., 39.)
piros lap: Candela (90., Udinese)