Vágólapra másolva!
A múlt héten a nemzetközi porondon is folytatódott a viadal, az UEFA-kupában léptek pályára az együttesek, és álomcsapatunkban öt olyan labdarúgó is akad, aki részben az itt nyújtott teljesítménye alapján került be. A két szélsőhátvéd a bajnoki mellett a nemzeti kupában remekelt, a csatárok pedig csak a hazájuk pontvadászatában ontották a gólokat.
Kamil Contofalsky (cseh, Zenit Szankt-Petyerszburg): A szentpétervári együttes az UEFA-kupában nagy lépést tett a legjobb 16 közé jutás felé, mivel idegenben tudott nyerni a Rosenborg BK ellen. A 2-0-s eredmény azonban nem tükrözi hűen a játék képét, hiszen a norvégoknak rengeteg helyzetük volt, de a Zenit cseh kapusa, Contofalsky mindent védett, még egy tizenegyest is kifogott.
Cicinho (brazil, Real Madrid): A királyi gárda a hét közben majdnem csodát hajtott végre, hiszen rendkívül közel került ahhoz, hogy ledolgozza ötgólos hátrányát a Spanyol Kupában a Real Zaragoza ellen. A madridiak végül csak 4-0-ra nyertek, és első góljukat a jobbhátvéd Cicinho szerezte, aki a hét végi bajnokin is betalált, pedig ott csak csereként lépett pályára.Marcelo Bordon (brazil, FC Schalke 04): A gelsenkircheni csapat a gyengébb tavaszi rajt után a múlt héten már a várakozásoknak megfelelően szerepelt, hiszen mind az UEFA-kupában, mind a Bundesligában nyerni tudott. A nemzetközi porondon az RCD Espanyolt verte 2-1-re, és itt a mezőny legjobbja a brazil középhátvéd, Bordon volt, aki gólt is szerzett, és a bekk a Hertha elleni bajnokin is remekelt.Dorin Gioan (román, Steaua Bucuresti): Az UEFA-kupában még két román együttes van versenyben, és mind a kettő idegenben tudott nyerni a múlt héten. A Steaua a holland SC Heerenveent győzte le 3-1-re, és bár az együttes a csoportmérkőzések óta először gólt kapott, a védelemre nem lehetett panasz, ráadásul a középhátvéd Goian gólt is fejelt.John Arne Riise (norvég, Liverpool FC): A Vörösök remek héten vannak túl. Előbb a bajnokságban verték egy korábbról elmaradt találkozón 1-0-ra az Arsenal FC-t, majd pedig az FA-kupában a Manchester United búcsúztatták hasonló arányban. A liverpooliak tehát két rangadót nyertek kapott gól nélkül, és mindkét találkozón Riise volt a balhátvéd, aki a tőle megszokott módon rendre felzárkózott a támadásokhoz is.
Juninho Pernambucano (brazil, Olympique Lyon): A lyoni gárda három döntetlen után tudott végre ismét nyerni a bajnokságban, és ez elsősorban a középpályás-sor feljavulásának volt köszönhető. Főleg Juninho volt elemében, a brazil focista az első félidőben előbb maga volt eredményes szabadrúgásból, majd pedig gólpasszt adott egy pontrúgást követően.Simone Perrotta (olasz, AS Roma): A Farkasok továbbra is fantasztikus formában vannak, a múlt héten mind a két meccsüket megnyerték, és mindkét találkozón Perrotta találata jelentette a győzelmet. Az FC Bruges elleni UEFA-kupa mérkőzésen több mint egy félidőt játszott emberhátrányban a csapat, mégis nyerni tudott 2-1-re, az Empoli elleni bajnokin pedig a csapatkapitány Francesco Totti sérülése sem vetette vissza a gárdát.Derek Boateng (holland, Middlesbrough FC): A Boro szurkolóinak sincsen okuk a panaszra, kedvenceik előbb idegenben nyertek 2-1-re az UEFA-kupában a VfB Stuttgart ellen, majd az FA-kupában is továbbléptek, legyőzve a Preston North Endet. A középpályás Boateng mindkét meccsen a tőle megszokott harcos játékot nyújtotta, és a németek ellen mindkét gól előtt ő adta az utolsó passzt.Joe Cole (angol, Chelsea FC): A londoniak a vártnál jobban megszenvedtek a Colchester United ellen az FA-kupában, és a szünetben még csak 1-1 volt az állás a Stamford Bridge-en. A második játékrészre azonban beállt a londoniakhoz Joe Cole, aki új lendületet vitt együttese játékába, és két találatával a legjobb nyolc közé lőtte csapatát.
Sergio Floccari (olasz, Messina FC): Ha egy csatárnak a bajnokság legjobb védelme ellen kell pályára lépnie, ráadásul egy hónappal korábban még a harmadik vonalban kergette a labdát, akkor általában nem sok sikerélményben van része. A Messina fiatal támadója, Floccari azonban nem így gondolkozott, és kétszer is bevette a Juventus hálóját a két csapat bajnokiján - ami ebben a szezonban még senkinek sem sikerült.John Utaka (nigériai, Stade Rennes): Bölöni László együttese egymás után négy vereséget szenvedett a francia élvonalban, és veszélyesen közel került a kiesési zónához - így aztán az RC Lens legyőzése a lehető legjobbkor jött. A mérkőzésen a nigériai támadó, Utaka remekelt, a csatár mesterhármast ért el.