Vágólapra másolva!
A Chelsea vitatja, míg az FC Barcelona oldaláról jogosnak tartják Asier del Hornónak, az angol csapat spanyol hátvédjének kiállítását, amelyet követően a vendég spanyol együttes 2-1-re megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, londoni mérkőzését.

"Barcelona a kultúra egyik fővárosa, tele van színházakkal. Messi alakítása is gyönyörű volt. Del Horno valóban nem találta el a labdát, de a fiatal argentin, ahogy meglátta őt, felugrott és csak pörgött és pörgött" - mondta cinikusan José Mourinho, a londoniak mestere.

A portugál tréner játékosai sem értettek egyet Terje Hauge bíró döntésével, Hernan Crespo ugyanakkor árnyaltabban fogalmazott: "Ahol én álltam, onnan lehetett látni, hogy Del Horno nem ért hozzá Messihez, de a játékvezető talán más szögből nézte az esetet."

"Nem színészkedtem. Del Horno kétszer jött nekem. Először térddel szállt belém, másodjára sikerült felugranom, mielőtt elért volna" - védekezett Messi, tagadva, hogy az ő reakciója volt a kiállítás oka.

Frank Rijkaard, a vendégek mestere érthetően nem kívánt különösebben foglalkozni a kiállítás körülményeivel. "Ez Hauge döntése volt. Az mindenesetre biztos, hogy Messivel szemben sokat szabálytalankodtak - mondta a holland szakember, majd rátért a meccs értékelésére.

"Nem nyújtottuk a legjobb játékunkat, de sikerült elhárítanunk az angolok veszélyes támadásait, aminek nagyon örülök. Az első lépést megtettük a továbbjutás felé, a Nou Campban pedig be kell fejezni, amit most elkezdtünk."

A vereség ellenére a Chelsea-nél sincs temetői hangulat. "Két éve hasonló helyzetből jutottunk tovább az Arsenal ellen. Nehéz lesz, de sikerülhet most is" - mondta Eidur Gudjohnsen, a londoniak izlandi csatára.

Amszterdamban az olasz Internazionale vendégeskedett, s alig több mint 20 perccel a kezdés után a jóval esélytelenebb Ajax meglepetésre már 2-0-ra vezetett. Ezt követően azonban magára talált az olasz csapat és sikerült egyenlítenie.

"Nagyon gyengén kezdtünk, képtelenek voltunk kézben tartani a meccset, ráadásul elől szokás szerint sokat bizonytalankodtunk. A második félidőben sikerült ugyan visszajönnünk, de bőven van tennivalónk a visszavágóig" - mondta Roberto Mancini, az Internazionale edzője.

Thomas Schaaf, a német Werder Bremen edzője maga is meglepődött tanítványai Juventus ellen mutatott szerdai teljesítményén, s a 3-2-es siker után reálisnak tartja, hogy a visszavágón is meglepjék az olaszokat és bejussanak a legjobb nyolc közé.

"Azt hiszem mindannyiunkat megleptek a fiúk. Az eddigi legjobb produkciónkkal rukkoltunk elő a sorozatban. Persze tisztában vagyunk vele, hogy Torinóban nagyon nehéz dolgunk lesz, de ez a meccs bebizonyította, ha így küzdünk, bármi megtörténhet" - mondta a találkozó után a német a szakember.

A tréner elégedettsége nem meglepő, hiszen a Bundesligában jelenleg harmadik helyen álló együttese hiába szerzett vezetést esélyesebb riválisa ellen az első félidőben, a 81. percre fordított a Juventus, de a Werdernek egy emlékezetes hajrával sikerült győzelemmel zárnia a találkozót.

"Igazán erős ellenfelekkel szemben mutathatja meg valódi erejét egy csapat, s azt hiszem, a játékosaimnak most sikerült bizonyítaniuk" - dicsérte tanítványait Schaaf. Kollégájával ellentétben Fabio Capello, a Juventus vezetőedzője dühöngött a találkozót követően: "Olyan gólokat kaptunk, amelyeket egyszerűen nem lett volna szabad. Ráadásul a meccs során legalább három kihagyhatatlannak tűnő helyzetben hibáztunk."

Az olasz bajnokságot magabiztosan vezető torinói alakulat trénere persze nem mulasztotta el az ellenfelet méltatni: "A Werder a pontrúgásokból nagyon veszélyes volt és szembetűnő, hogy fizikálisan nagyon erős a csapat."

A március 7-i visszavágó tehát ebben a párharcban teljesen nyílt, csakúgy, mint a skót Glasgow Rangers spanyol Villarreal elleni második összecsapása. Igaz, itt a spanyolok lényegesen kellemesebb pozícióból várhatják a mérkőzést vetélytársuknál, hiszen 2-2-es döntetlennel zárták a skóciai meccset.

A Villarreal elégedett lehet ugyan, ám a meccs alakulása miatt - 1-0-ra, majd 2-1-re vezettek a vendégek - mégis maradt némi hiányérzet Manuel Pellegrini edzőben: "Úgy gondolom nyernünk kellett volna. Persze, amiért jöttünk, azt teljesítettük, tehát nem vagyok szomorú. Az első félidőben remekül játszottunk, eldönthettük volna a csatát, a másodikban azonban nagyon nehéz dolgunk volt. Még semmi sem dőlt el."

"Lenyűgözően küzdöttünk. Játszhattunk volna jobban, mégis elégedett vagyok. Egy nagyon jó csapat ellen léptünk pályára, amely a két idegenben lőtt góllal helyzeti előnyben van, de még nincs vége a párharcnak" - nyilatkozta lelkesen Alex McLeish, a Rangers trénere.

(MTI)