Vágólapra másolva!
A DVSC-AVE Ásványvíz labdarúgócsapata meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett a ZTE otthonában a Borsodi Liga tavaszi idényének nyitómérkőzésén. Ez volt a címvédő hajdúsági együttes első kudarca a 2005/06-os szezonban.

Borsodi Liga, 16. forduló:
ZTE FC - DVSC-AVE Ásványvíz 2-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 2500 néző
v.: Arany
ZTE: Varga - Kocsárdi, Csóka, Sebők V., Vasas - Lendvai, Molnár - Peric (Kaj, 76.), Sebők J., Kónya (Koplárovics, 65.) - Montvai (Bogunovic, 10.)
DVSC: Csernyánszki - Kiss, Máté, Komlósi, Halmosi - Mészáros (Dombi, 84.), Nikolov, Dzsudzsák (Bogdanovic, 69.), Sándor T. - Sidibe, Ferenczi (Brnovic, a szünetben)
gól: Kónya (26.), Sebők J. (83.)
sárga lap: Sebők J. (90.), illetve Nikolov (84.), Komlósi (90.)

2. perc: Montvai ütközött Csernyánszkival, elvesztette eszméletét, szájzárat kapott és légzési nehézségekkel küszködött, csak a mentőben tért magához. A kórházban agyrázkódást állapítottak meg az első orvosi vizsgálatok.

26. perc: nagyot hibázott a debreceni védelem, Bogunovic labdát szerzett, rávezette Csernyánszkira, majd önzetlenül a mellette futó Kónya elé passzolt, aki 12 m-ről lőtt az üres kapuba (1-0).

83. perc: Sebők J. kapott remek labdát a jobbösszekötő helyén, rávezette Csernyánszkira, majd a jobb alsó sarokba gurított (2-0).

Az első 45 percben a debreceniek játszottak mezőnyfölényben, a hazaiak azonban elszántan küzdöttek. A vendégek védelmének súlyos hibáját kihasználva szerezték meg a vezetést.

Szünet után is a vendégek játszottak fölényben, a ZTE főleg a védekezésre koncentrált és a hajrában egy gyors kontra révén bebiztosította győzelmét.

Kádasi János, a zalaegerszegiek csapatorvosa a lefújás után elmondta, hogy a 2. percben a debreceni kapussal összeütköző Montvai Tibornál a CT- és röntgenvizsgálatok nem állapítottak meg törést, "csupán" a játékos bordája zúzódott és agyrázkódást szenvedett.

"Szerencsére nem annyira komoly a sérülés, mint elsőre tűnt. Tibor fokozatosan nyeri vissza az emlékezetét. Valószínűleg egy héten belül elhagyhatja a kórházat."