Vágólapra másolva!
Továbbra is hullámvölgyben van a Real Madrid: a fővárosi elitalakulat, amely kedden a labdarúgó BL-nyolcaddöntőben a Bernabeu-stadionban kapott ki az Arsenaltól, vasárnap a spanyol pontvadászatban a kiesés ellen küzdő Mallorca otthonában szenvedett vereséget. A vezetést a vendégek szerezték meg Sergio Ramos révén, ám a hazaiak büntetőből egyenlítettek, majd a 80. percben a venezuelai Juan Arango megadta a kegyelemdöfést.

A csütörtökön az UEFA-kupától búcsúzó Espanyol a Sevillán vett elégtételt: a barcelonai gárda öt góllal nyert a vendégek ellen. A szebb napokat megélt, ám jelenleg a kiesés ellen küzdő Alavés hazai pályán döntetlent játszott a Racing Santanderrel. A második helyen álló Valencia meglepetésre pontokat vesztett a Getafével szemben.

A Deportivo La Coruna az Osasuna vendégeként szerzett három pontot, s így versenyben maradt az európai kupaszereplést érő helyezésekért. Az Osasuna győzelme esetén a Real Madrid elé, a harmadik helyre kerülhetett volna a tabellán.

A bajnokságot magabiztosan vezető FC Barcelona - a Valenciával és a Reallal ellentétben - nem panaszkodhat, Diego Maradona, minden idők legjobb argentin futballistája ugyanis elképzelhetőnek tartja: Lionel Messi, a gárda játékosa is hozzá hasonló magasságokba juthat el.

"Kétségtelen tény: jelenleg Lionel és Ronaldinho a világ két legjobb labdarúgója" - nyilatkozta a dél-amerikai sztár a BBC-nek. "Nagyon sokban hasonlítunk egymásra. Úgy vélem ő lehet az utódom Argentínában."

Messi nagyszerű játékával és nem utolsó sorban azzal került a lapok címoldalára, hogy a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntőn róla állították ki az első félidőben a hazaiak védőjét, a spanyol Asier del Hornót. A katalánok 2-1-re nyertek Londonban. Maradona vezérletével az argentin válogatott 1986-ban megnyerte a mexikói világbajnokságot, négy évvel később az olaszországi tornán pedig ezüstérmes lett.

Primera División, 25. forduló:
Athletic Bilbao - Villarreal 1-1 (1-1)
gól: Aduriz (41.), illetve Forlán (44.)

Celta Vigo - Cádiz 2-0 (1-0)
gól: Contreras (38.), Silva (73.)

Alavés - Racing Santander 2-2 (2-1)
gól: Nené (20.), Aloisi (35.), illetve Pinilla (27., 11-esből), V. Dalmat (73.)

Espanyol - Sevilla 5-0 (1-0)
gól: Fredson (5.), Zabaleta (47.), Luis García (54., 56., 67., utóbbit 11-esből)
piros lap: Navarro (55., Sevilla)

Real Betis - Real Sociedad 2-0 (1-0)
gól: Dani (32.), Robert (93.)

Valencia - Getafe 1-1 (0-0)
gól: Navarro (78.), illetve Nano (88.)
piros lap: Matellan (65., Getafe)

Mallorca - Real Madrid 2-1 (0-1)
gól: Pisculichi (53., 11-esből), Arango (80.), illetve Sergio Ramos (32.)

Osasuna - Deportivo La Coruna 1-2 (1-0)
gól: Romeo (42.), illetve Sergio (51.), Tristán (72.)