Vágólapra másolva!
Igazságos döntetlen született Székesfehérvárott. A Borsodi Liga első tavaszi fordulójában, a vendég Ferencváros nagy erőbedobásra késztette a bajnoki címre hajtó Fehérvárt, a vezetést is megszerezte, ám a hazaiak emberhátrányban is egyenlíteni tudtak.

Borsodi Liga, 16. forduló
FC Fehérvár - Ferencváros 1-1 (0-0)
Sóstói stadion, 3000 néző
v.: Megyebíró J.
Fehérvár: Tudor - Csizmadia, Kuttor, Koller, Vincze Z. - Dvéri, Schwarcz, Bozic, Györök (Dajic, 69.) - Alumona (Lattenstein, 75.), Sitku (Nagy D., 89.)
Ferencváros: Kemenes - Bognár Zs., Tímár, Botis, Balog Z. - Lazic - Takács Á. (Fitos, 56.), Erős G. (Laczkó, 79.), Tőzsér D., Leandro - Jovánczai (Bajevszki, 89.)
gól: Lattenstein (86.), illetve Tímár (81.)
sárga lap: Tudor (13.), Csizmadia (19.), Bozic (79.), illetve Erős (53.)
kiállítva: Csizmadia (59.)

9. perc: Sitku ment el a baloldalon, a visszafutó Bognár Zsoltot egy csellel becsapta, de beadását Tímár szögletre mentette.

11. perc: Erős szabadrúgása kevéssel a kapu mellé szállt.

13. perc: Jovánczai lépett ki a védők közül, a kapujából kifutó Tudor azonban kézzel mentett a tizenhatoson kívül. Megyebíró játékvezető meglepetésre a piros helyett csak sárga lapot adott a hálóőrnek.

21. perc: Jovánczai cselezgetett a tizenhatos vonalánál, majd keresztbegurítását Leandro lőtte kapura. A bal sarokra tartó lövést Tudor szögletre mentette.

34. perc: Alumona adott jó labdát Csizmadiának, aki azonban a tizenhatos sarkáról csúnyán mellé lőtt.

38. perc: Tőzsér húszméteres bombája kevéssel kerülte el a székesfehérvári kaput.

41. perc: Leandrót buktatták tizennyolc méterre a Fehérvár kapujától; a megítélt szabadrúgást a sértett lőtte a felső lécre.

48. perc: Ferencvárosi szabadrúgás után a kapu előtti kavarodásban Balog Zoltán lőtt, de a védők blokkolták a lövést.

66. perc: Dvéri szerzett labdát a ferencvárosi térfél közepén, majd rövid igazítás után méterekkel mellé lőtt.

68. perc: Jovánczai gurított jó labdát Erős elé, ám ő csúnyán fölé tüzelt a tizenhatos vonaláról.

72. perc: Leandro cselezgetett a bal oldalon, a középre emelésbe Tudor még éppen beleütött, majd a védők tisztáztak.

81. perc: Tőzsér végzett el szabadrúgást a bal oldalról, Tímár pedig az ötösön érkezve szépen csúsztatott a hosszú sarokba (0-1).

86. perc: Szabadrúgást kapott a Fehérvár: a labdát Kuttor Lattensteinhez gurította, aki a játékvezetői sípszóra váró, elmélázó ferencvárosi védők közül kilépve, a kifutó Kemenes lábai közt a hálóba továbbított (1-1).

89. perc: Bajevszki indult meg a félpályáról, majd Koller mellől lőtt, de Tudor védett.

Az első félidőben többnyire a hazaiak uralták a mezőnyt, de igazi gólhelyzet ennek ellenére a Ferencváros előtt adódott. A folytatásban is fehérvári fölény volt a jellemző, de a kiállítás után a tíz emberrel játszó piros-kékek még ki tudták egyenlíteni egygólos hátrányukat a mérkőzés vége előtt.

(Mobilpress)