Vágólapra másolva!
A Premier League 28. fordulójában a bajnok Chelsea 2-1-re győzött a West Bromwich Albion otthonában. Az Arsenal 4-0-ra nyert a Fulham vendégeként, a Newcastle továbbra is veretlen Glenn Roeder irányításával, a West Ham pedig öt győzelem után ezúttal ikszelt az Everton ellen.

José Mourinho a 100. mérkőzésére készült a Chelsea edzőjeként, a portugál tréner nem számíthatott a sérült Lampardra, akit azért megpróbál a londoniak orvosi stábja a Barcelona elleni BL-visszavágóra rendbehozni.

Az első percek Chelsea-fölénnyel teltek, de a 9. percben mégis Cechnek volt védenivalója, Camara beívelése után Campbell fejesét fogta a vendégek kapusa. Mourinho csapata elég motiválatlanul futballozott, a WBA pedig megpróbálta meglepni a bajnokot, Cech öklözése után Kozak emelt kapura, de a labda a háló tetején landolt.

A 30. percig kellett várni az első Chelsea-kísérletre, Duff vérszegény lövését Kuszczak eldőlve védte. A félidő végén Robben ügyetlenkedett, Kamara indult meg a bal szélen, aztán 16 méterről tüzelt, de a labda az oldalhálóban pihent meg. A szünet után az addig semmit sem mutató londoniak Drogba révén szerezték meg a vezetést, az elefántcsontparti támadó remekül fordult le emberéről, majd egy lövőcselt is bedobott, mielőtt ballal a jobb sarokba küldte a labdát.

A 62. percben megfogyatkozott a vendéggárda, Robben páros lábbal csúszott rá Greeningre, a bíró pedig felmutatta neki a piros lapot, Mourinho gúnyosan megtapsolta a sporit, aztán gyorsan változtatott, és Duff helyére behozta Joe Cole-t. A cserejátékos nem sokkal később igazolta a portugál szakember döntését, Drogba próbálkozása levágódott egy hazai védőről, Cole lövése viszont egy lábon felpattanva Kuszczak feje fölött került a kapuba.

A másik oldalon is egy csereként beszálló volt a legveszélyesebb, Kanu előbb fejjel még pár centit tévedett, majd Robinson bal oldali beadását szép mozdulattal belsőzte be Cech lába között. Az utolsó percekben jött előre a West Brom, de későn kezdett el hajrázni, így a Chelsea visszafogott teljesítménnyel is besöpörte a három pontot.

Az Arsenal a Fulham elleni négyessel hangolt a Real Madrid elleni BL-találkozóra, Henry a válogatottbeli szürke játéka után egy duplával jelentkezett, Adebayor és Fabregas is hozzátett egy-egy gólt, szerdán azért nehezebb dolga lesz az Ágyúsoknak. Glenn Roeder érkezése óta veretlen a Newcastle, a Szarkák a Bolton ellen csak 3-0-s vezetésnél vettek vissza, de így sem veszélyeztette semmi a győzelmüket.

Az Aston Villa Baros találatával 1-0-ra verte az idegenben gyengélkedő Portsmouth-t, a Pompey zsinórban kilencedszer zakózott vendégként. A Birmingham hiába játszott jobban, mint a Middlesbrough, a Boro Viduka révén egyszer mattolta Maik Taylort, és otthon tartotta a pontokat. A West Ham öt győzelem után ezúttal kénytelen volt beérni egy ponttal, az Everton ugyanis kétszer is egyenlíteni tudott, a másik liverpooli csapat is remizett, miután a Vörösök odahaza nem bírtak a Charltonnal.

Premier League, 28. forduló:
West Bromwich Albion - Chelsea 1-2 (0-0)
gól: Kanu (88.), illetve Drogba (51.), J. Cole (75.)
piros lap: Robben (62., Chelsea)

Fulham - Arsenal 0-4 (0-2)
gól: Henry (31., 77.), Adebayor (35.), Fabregas (86.)

Middlesbrough - Birmingham City 1-0 (1-0)
gól: Viduka (45.)

Newcastle United - Bolton Wanderers 3-1 (2-0)
gól: Solano (34.), Shearer (45.), Ameobi (69.), illetve Davies (71.)

West Ham United - Everton 2-2 (2-1)
gól: Harewood (10.), Ashton (23.), illetve Osman (18.), Beattie (71.)

Liverpool - Charlton Athletic 0-0