Vágólapra másolva!
Továbbra is úgy érzi Jose Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának portugál szakvezetője, hogy a londoni összecsapáson Del Horno kiállítása döntötte el a Barcelona elleni BL-párharcot. A brémaiak közben kapusukat vigasztalják, Wiese kapitális hibája ugyanis a németek a továbbjutásába került. A Juventus trénere, Fabio Capello ellenben úgy véli, az összkép alapján nem érdemelt volna kiesést csapata.

A Barcelona labdarúgócsapata jutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé, miután a londoni 2-1-es győzelem után hazai pályán végig irányítva a találkozót 1-1-et ért el a Chelsea ellen. A londoniak trénere, José Mourinho, a találkozó után meglehetősen higgadtan nyilatkozott.

"Azt hiszem, hogy a londoni mérkőzésen Del Horno kiállítása volt a döntő momentum"- mondta Mourinho. "Ezen a szinten már minden döntésnek jelentősége van. Tudomásul kell vennünk, hogy kiestünk, a Barcelona pedig megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé. Ha sikerült volna korábban gólt szereznünk, akkor nagyon jó mérkőzést játszhattunk volna. Így azonban a Barcelona készülhet a negyeddöntőre, nekünk pedig marad a bajnokság és az FA-kupa."

Frank Rijkaard, a Barcelona mestere elmondta, büszke csapatára és nagyon örül a továbbjutásnak. "A Chelsea elleni győzelem csak egy nehéz út kezdete. Boldog vagyok, de tovább kell dolgoznunk, és fel kell készülnünk a következő mérkőzésre, hiszen a Bajnokok Ligájában sokkal magasabbak a követelmények."

Rijkaard beszélt Ronaldinho jövőjéről is (a brazil klasszist épp a Chelsea szeretné elcsábítani a Camp Nouból). "Ronaldinoho nagyon jól érzi magát Barcelonában. Sok barátja van itt, sokan szeretik, így nem hinném, hogy Abramovics pénze elcsábítaná innét. Részese akar lenni azoknak a sikereknek, amire ez a csapat hivatott"- mondta Rijkaard.

A Chelsea-hez kapcsolódó hír, hogy az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vizsgálatot indít a bajnokcsapat szombati mérkőzése kapcsán, a fővárosi gárda futballistái ugyanis botrányosan viselkedtek a West Bromwich Albion elleni fellépésük során - jelentette az MTI. A birminghami találkozón a 43. percben egy hazai játékos szabálytalansága után a londoniak valósággal üldözőbe vették a bírót. A játékvezető később kiállította Arjen Robbent, a Kékek holland középpályását, mert páros lábbal rácsúszott Jonathan Greeningre. Az FA, valamint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) álláspontja szerint rendkívül szigorúan kell büntetni az ilyen eseteket, így a Chelsea komoly - körülbelül 250 ezer fontos - bírságra számíthat.

[origo]