Vágólapra másolva!
Párizsban kisorsolták a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítását, az Arsenal az olasz bajnok Juventusszal került össze, a Lyon a Milant kapta, a nagy favoritként emlegetett Barcelona a Benficával meccsel a négy közé jutásért, a Villarreal pedig az Inter - Ajax párharc továbbjutójával találkozik.

Forrás: [origo] UEFA-kupa: Olympique Marseille - Zenit Szentpétervár

Forrás: [origo] UEFA-kupa: Middlesbrough - AS Roma

A ceremónia kezdetén Steven Gerrard, a 2005-ös győztes Liverpool csapatkapitánya Bertrand Delanoe-nak, Párizs polgármesterének adta át a trófeát, a francia fővárosban rendezik ugyanis a finálét május 17-én.

A Liverpool már nem védheti meg a címét, a nyolcaddöntőben elvérzett a Benfica ellen, a portugálok most nem angol csapatot kaptak, hanem a nagy favoritként emlegetett Barcelonát. A párosítás pikantériája, hogy a lisszaboniak edzője az a Ronald Koeman, aki 1992-ben a Barca mezében szerezte a BL-döntő győztes gólját a Sampdoria ellen.

Patrick Vieira is fura érzésekkel várhatja a negyeddöntőt, a Juventus középpályása ugyanis legszebb éveit az Arsenalnál töltötte, és most az olaszok tagjaként került szembe az Ágyúsokkal.

Nagy csatát ígér a Lyon és a Milan ütközete, mindkét gárda meggyőző fölénnyel jutott tovább a PSV, illetve a Bayern ellen, valamelyikük számára azonban a végállomást jelenti majd a negyeddöntő.

Az Inter - Ajax nyolcaddöntőben még nem dőlt el a továbbjutás kérdése, jövő kedden kerül sor a második mérkőzésre, de a csapatok azzal a tudattal indulhatnak csatába, hogy a győztes a BL- újonc Villarreallal kapta az elődöntőbe jutásért.

Itt már nem voltak megkötések, azonos országbeliek is összekerülhettek volna, de Laurent Blanc, a franciák egykori világ- és Európa-bajnok védője úgy húzta ki a neveket, hogy nem akadtak össze az olasz és a spanyol csapatok.

A negyeddöntő első mérkőzéseit március 28-án és 29-rendezik, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

A negyeddöntő párosítása:
Arsenal (angol) - Juventus (olasz)
Lyon (francia) - AC Milan (olasz)
Internazionale (olasz) vagy Ajax Amsterdam (holland) - Villarreal (spanyol)
Benfica (portugál) - Barcelona (spanyol)

Az elődöntő párosítása (április 18., 19., illetve április 25., 26.):
1. negyeddöntő győztese - 3. negyeddöntő győztese
2. negyeddöntő győztese - 4. negyeddöntő győztese