Vágólapra másolva!
Kedden este eldőlt a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó nyolcaddöntőjének párharca is, Milánóban az olasz Inter együttese a holland Ajaxot fogadta, s az első összecsapás 2-2-es döntetlenje után hazai pályán 1-0-ra győzött. Az olasz gárda a nyolc között a spanyol Villarreallal találkozik.

eredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Internazionale (olasz) - Ajax Amsterdam (holland) 1-0 (0-0)
Milánó, Giuseppe Meazza-stadion
v.: Fröjfeldt (svéd)
Inter: Toldo - J. Zanetti, Materazzi, Samuel, Womé - Figo, Verón (C. Zanetti, 74.), Cambiasso, Stankovic - Adriano, Martins (Recoba (84.)
Ajax: Stekelenburg - Trabelsi, Maduro, Vermaelen, Juanfran - Pienaar, Lindenbergh, Boukhari - Rosales (Babel, 72.), Huntelaar, Rosenberg (Hariszteasz, 74.)
gól: Stankovic (57.)

A két milánói csapat BL-érdekeltsége miatt az Inter nyolcaddöntőjének visszavágója egy hetet csúszott, így az együttes csupán kedden tudta vendégül látni a holland Ajax együttesét.

A hazaiak szakvezetője, Roberto Mancini négy helyen is változtatott a két héttel korábban, Amszterdamban 2-2-es eredményt elért kezdőcsapatán: az eltiltott Córdoba helyét Materazzi vette át a védelem tengelyében, míg César, Burdisso és Julio Cruz helyett a Verón, Womé, Martins trió lépett pályára.

Holland oldalon Danny Blind edző Heitinga és Emanuelson helyén ezúttal Juanfran, illetve Pienaar kapott bizalmat.

Az első helyzetecskére a 10. percig kellett várni, akkor Adriano gyatra ollózása még helyzetben találta Figót, aki jobbról, éles szögből keresztbe lőtt a kapu előtt. A 12. percben Stekelenburg már verve volt, de Martins bombája a lécen csattant.

A 16. percben Adriano sarokkal ugratta ki Figót, a portugál középpályás középre adását Maduro az utolsó pillanatban vágta ki Martins elől.

A 25. percben váratlanul vezetést szerezhetett volna az Inter: Stankovic leverekedte magát a 16-oson belül az alapvonalig, beadása a becsúszó Lindenbergh kezéről ment alapvonalra. A jogos büntetőt Adriano a balra mozduló Stekelenburg mellett a jobb kapufa mellé helyezte!

A hiba alaposan megfogta az Intert, az Ajax több távoli lövéssel próbálkozott, sikertelenül. A félidő gól nélküli döntetlennel zárult.

A szünetben egyik szakvezető sem cserélt. Az 57. percben Stankovic kapott remek indítást a balszélen, a 16-os sarkánál csinált egy cselt befelé, majd okosan a hosszú sarokba tekerte a labdát (1-0). A 62. percben Adriano lövését védte Stekelenburg.

Blind edző cserélt, Rosales helyére Babel állt, Rosenberget pedig az Európa-bajnok görög csatár, Hariszteasz váltotta. A 83. percben Babel lövését védte biztosan Toldo.

A hajrában már nem történt említésre méltó esemény, az Inter a játék összképét tekintve megérdemelten nyerte a visszavágót 1-0-ra, s jutott be 3-2-es összesítéssel a BL negyeddöntőjébe, ahol ellenfele a spanyol Villarreal lesz.