Vágólapra másolva!
Az idegenbeli csapatok napja volt a szerdai a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében, a Debrecen egy félidőt emberhátrányban játszott Újpesten, ennek ellenére 1-0-ra győzött, a Vasas a pécsi túrát zárta sikerrel, a Fehérvár pedig Kaposvárott tudott fordítani.

Mozgalmasan kezdődött a Megyeri úti mérkőzés, a 8. percben Erős ütött oda Égernek, az újpesti középpályás ekkor még megúszta lap nélkül, aztán a szabadrúgás után ütközött Sándor Tamással, amiért a Loki büntetőt, Erős pedig sárgát kapott.

A tizenegyest Éger rúgta a kapu közepébe, de Dubraviczky megismételtette, mert egy vendégjátékos belépett a 16-oson belülre a lövés előtt. Éger másodjára a bal sarok felé rúgta a labdát, de Illyés kiütötte a lövést, majd Sidibe ismétlését is hárította. Az első negyedóra végén Kovács passza után Tisza lőtt 15 méterről, és Csernyánszki bravúrral tolta a bal kapufára.

A folytatásban inkább egymást rúgdosták a felek, nagyobb helyzet nem alakult ki, Supka Attila kétszer is cserélt sérülés miatt, Virág és Kiss is lesántikált, helyükre Madar és Bernáth állt be. A játékrész legvégén Dombi és Erős harcolt a labdáért, a Loki villámembere lerántotta az újpesti középpályást, amiért megkapta második sárga lapját, és a kiállítás sorsára jutott.

Az emberhátrányban lévő Debrecen óvatosabban játszott a szünet után, de így is megszerezte a vezetést, Sándor Tamás vette le remek mozdulattal a labdát az újpesti 16-osnál, aztán egy lövőcsel után elkaszálta egy becsúszó hazai játékos, úgyhogy ismét tizenegyest kapott a Debrecen.

Ezúttal Sidibe volt az ítéletvégrehajtó, és ballal a jobb felsőbe küldte a labdát. A csereként beálló argentin Lucas Cariati állt a legközelebb az egyenlítéshez, de Füzi beadása után ívelt fejese a bal kapufán csattant, így maradt a debreceni győzelem.

Kaposváron a meccs előtti napon még esett a hó, ám miután letakarították a játékteret, jó talajú pályán rendezték a mérkőzést. A Kaposvár magához ragadta a kezdeményezést, Alves révén pedig a vezetést is megszerezte, a brazil légiós 17 méterről lőtte ki a kapu bal alsó sarkát.

A Fehérvár ezután nagyobb sebességre kapcsolt, és lélektanilag a legjobb pillanatban, nem sokkal a félidő vége előtt egyenlített: Dvéri végzett el szabadrúgást, Sitku megcsúsztatta a labdát, Schwarz pedig 4 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

Szünet után egyre jobban megmutatkozott a két csapat közötti különbség, a nagyobb tudás pedig az eredményben is megmutatkozott, miután Csizmadia gólra váltotta a mezőnyfölényt, Dvéri szöglete után fejelt közelről a bal felső sarokba. Bár remekül küzdött a hazai együttes, a jó iramú találkozón végül a vendégek szereztek előnyt a visszavágóra.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Pécsi MFC - Vasas 0-1 (0-0)
gól: Rósa H. (79.)

Újpest - Debrecen 0-1 (0-0)
gól: Sidibe (69., 11-esből)
kiállítva: Dombi (45+2., Debrecen)

Kaposvár - Fehérvár 1-2 (1-1)
gól: Alves (23.), illetve Schwarz (44.), Csizmadia (81.)

Az FC Sopron-Budapest Honvéd párharc első mérkőzését a pálya használhatatlansága miatt március 22-re halasztották.

[origo] / (Mobilpress)