Vágólapra másolva!
Elszenvedte harmadik vereségét a Premier League-ben a bajnok Chelsea, Jose Mourinho csapata a kiesés elől menekülő Fulhamtól kapott ki 1-0-ra. A nap másik mérkőzésen a Liverpool 3-1-re nyert a Newcastle otthonában.

A Fulham kétarcú csapat idén a Premier League-ben, hazai pályán többnyire begyűri a soros ellenfelet, és ritkán veszít, idegenben viszont eddig mindössze három döntetlenre futotta az erejéből. Most a Chelsea ellen az otthoni lendülettel kezdett Chris Coleman csapata, és a 17. percben Boa Morte meg is szerezte a vezetést.

Mourinho gyorsan változtatott, lekapta Wright-Phillipset és Joe Cole-t, a helyükre pedig Duffot és Drogbát küldte be, de a Kékek továbbra sem tudták feltörni a Fulham védelmét. A második félidőben aztán felgyorsultak az események, mindkét oldalon akadt egy-egy kapufa, Drogba szerzett egy gólt, amit a bíró kezezés miatt nem adott meg, miután konzultált az asszisztenssel, a végén pedig óriási nyomás alatt tartotta a bajnok a Fulham kapuját, de a védők hősiesen védekeztek, Crossley kapus pedig remek védésekkel segítette ki őket.

A hosszabbításban Gallas próbálta eltörni Helguson lábát, amit a spori piros lappal büntetett, a francia az öltözőbe menet még mutogatott a nézőknek, de a lényegen ez nem változtatott, a Fulham nagyon fontos három pontot szerzett, a Chelsea pedig a kudarc ellenére továbbra is toronymagasan vezeti a bajnokságot.

A St. James's Parkban a vendég Liverpool Crouch révén szerzett vezetést, a langaléta támadó Kromkamp beadását bólintotta a bal sarokba. A 35. percben gólpasszal jelentkezett a 201 centis csatár, az akciót Gerrard zárta le szép lövéssel.

Ameobi fejese még visszahozta a Szarkák reményét, de a szünet után Boumsong lebirkózta Crouchot, a francia védő mehetett zuhanyozni, Cissé pedig ünnepelni, miután gólra váltotta a büntetőt. A hajrában Given két nagy védéssel megmentette a hazaiakat a megalázó vereségtől, a Vörösök pedig tapadnak a MU-ra, amely két ponttal többet szerzett, mint Rafa Benítez legénysége, ráadásul két meccsel kevesebbet játszott.

Premier League, 30. forduló:
Fulham - Chelsea 1-0 (1-0)
gól: Boa Morte (17.)
piros lap: Gallas (91., Chelsea)

Newcastle United - Liverpool 1-3 (1-2)
gól: Ameobi (41.), illetve Crouch (10.), Gerrard (35.), Cissé (52., 11-esből)
piros lap: Boumsong (51., Newcastle)