Vágólapra másolva!
A három tétmérkőzés óta nyeretlen Bayern München a Schalke elleni rangadón magára talált, és 3-0-s győzelmet aratott a Bundesliga 26. fordulójában. A nap másik mérkőzésén a Dárdai Pál nélkül felálló Hertha 1-0-ra verte a Bielefeldet.

A Milan elleni BL-vereségtől kissé megtántorgó Bayern München a legjobb tavaszi eredményeket felmutató Schalkét fogadta odahaza, és az első félidő megmutatta, hogy miért is tart ott a német futball, ahol jelenleg jegyzik (mindössze egy csapat a 8 között a nemzetközi kupákban, zavaros viszonyok a válogatottnál, stb.), a két élcsapat pocsék első félidőt produkált, helyzetet sem lehetett feljegyezni.

A szünet után aztán hamar megjött a müncheni közönség hangja és jókedve, Sagnol szabadrúgása után Salihamidzic Bordon mellől fejelt a bal sarokba 10 méterről. Nem sokkal később Pizarro és Makaay nullázta le a gelsenkircheniek védelmét, a csereként beálló holland pörgetett a perui elé, aki finom mozdulattal emelt Rost fölött a kapuba.

A Schalke támadgatott, de Larsen gyenge fejesét Kahn ölelte magához, majd Krstajic rúgott el a labda felett nagy helyzetben. A végén a szerb védő a saját kapuja előtt is ügyetlenkedett, Kahn kirúgása után Pizarro csúsztatta tovább a labdát, amit Krstajic akart hazakísérni, de Rost kapus nem jött, a hátvéd viszont megijedt a rátámadó Makaaytól, és addig bénázott, amíg a kaput hetek óta taszító holland csatár elvette tőle a labdát, aztán Rostot is kicselezve az üres kapuba gurított. A Bayern ezzel a győzelemmel megerősítette első helyét, és hat ponttal vezet a második Hamburg előtt.

A Hertha hosszú gyengélkedés után múlt héten meglepte a Werdert, most jóval nehezebben nyert a berlini gárda, a Bielefeld ellen Pantelic fejese hozta meg a három pontot.

Bundesliga, 26. forduló:
Bayern München - Schalke 04 3-0 (0-0)
gól: Salihamidzic (49.), Pizarro (56.), Makaay (89.)

Hertha BSC - Arminia Bielefeld 1-0 (0-0)
gól: Pantelic (61.)