Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten az UEFA-kupában a nyolcaddöntők visszavágóira került sor, és rengeteg meglepő eredmény született, ráadásul a jól szerepelt gárdák többsége a hét végén nem tudta megismételni a sikerét, ennek köszönhetően csupán egy olyan focista van álomtizenegyünkben, aki az UEFA-kupában villogott. A csapat gerincét inkább a hét végi bajnokin jól teljesített labdarúgók adják.
Stéphane Porato (francia, AC Ajaccio): A korzikai gárda kétségbeesetten próbál menekülni a kiesés elöl a Ligue 1-ben, és az AS Monaco 1-0-s legyőzésével növelte is bennmaradási esélyeit. A találkozó legjobbja az Ajaccio kapusa, Porato volt, aki egykori egyesülete ellen hibátlanul védett, és a L'Équipe-től 7,5-es osztályzatot érdemelt.
Milan Fukal (cseh, Borussia Mönchengladbach): A 'Gladbach a Bundesliga döntetlenkirályával, a VfB Stuttgarttal találkozott, nem csoda tehát, hogy a végeredmény 1-1 lett. A hazaiaktól a legaktívabb játékos a kilencven perc során a jobbhátvéd Fukal volt, aki rengeteget ment előre, és csapata gólja is az ő nevéhez fűződött.Michael Dawson (angol, Tottenham Hotspur): A Spurs még mindig küzdelemben van a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyért a Premier League-ben, és a hét végén a Birmingham Cityt verte idegenben. A mérkőzésről szóló tudósításokban elsősorban a fiatal középhátvédet, Dawsont emelték ki, aki hibátlanul futballozott, és sokak szerint a válogatottban lenne a helye.Igor Tomasic (horvát, Levszki Szófia): A bolgár együttes nagy meglepetésre bejutott a legjobb nyolc közé az UEFA-kupában, kiverve az olasz Udinesét. A taljánok ellen a továbbjutást érő találatot a horvát középhátvéd, Tomasic érte el, aki a hét végi, Nafteksz Burgasz elleni bajnokin is jól futballozott.Ayoze Díaz (spanyol, Racing Santander): A santanderi együttes a jelek szerint a nagycsapatok ellen remekül szerepel, hiszen a klub ebben a szezonban már legyőzte a Real Madridot és a Villarreal CF-et is, most pedig a Valencia CF volt az áldozat. A találkozón a balhátvéd Ayoze szerezte a győztes gólt, aki végig remek teljesítményt nyújtott.
Sylvain Wiltord (francia, Olympique Lyon): A francia bajnokcsapat az elmúlt hetekben pazar formában van, hiszen sorozatban harmadik meccsét nyerte meg 4-0-ra. Ezúttal a Sochaux volt az áldozat, és az összecsapáson leginkább a jobbszélső Wiltord villogott, aki kétszer volt eredményes, és közel állt ahhoz, hogy mesterhármast érjen el.Steven Gerrard (angol, Liverpool FC): A Vörösök középpályásának sikerült túltennie magát a múlt heti, Arsenal elleni rangadón elkövetett hibáján, hiszen a héten csapata mind a két bajnokiján remekelt. A Fulham és a Newcastle United ellen is a Liverpool motorja volt, rengeteg labdát szerzett, azokat jól játszotta meg, és a Szarkáknak gólt is rúgott.Tim Cahill (ausztrál, Everton FC): A liverpooli egyesület egyre feljebb jön a tabellán, ráadásul a korábbi időszakkal ellentétben már nem 1-0-ra nyeri meg a meccseit, hanem valóságos gólzáport rendez. Az Aston Villa ellen legutóbb 4-1-re nyert a csapat, és az ausztrál Cahill kétszer is betalált a birminghamiek ellen.Luis Boa Morte (portugál, Fulham FC): A hét vége legnagyobb meglepetése a Chelsea veresége volt a Fulhamtől. A hazaiaknál az egész csapat remekül játszott, de leginkább a balszélső Boa Mortét érdemes kiemelni, aki szerencsés gólt ért el, de hatalmas mezőnymunkát végzett, volt, hogy a saját gólvonalán mentett, ugyanakkor az ellenfél kapujára is veszélyes volt.
Joannisz Amanatidisz (görög, Eintracht Frankfurt): A frankfurti együttes egy ötmeccses nyeretlenségi sorozatot zárt le az MSV Duisburg elleni találkozón, nem is akárhogyan: az Eintracht gólzáport rendezett, és 5-2-re verte a Zebrákat. A diadalból a görög csatár vette ki a legjobban a részét, hiszen mesterhármast vágott.David Trezeguet (francia, Juventus FC): A torinóiak ellentmondást nem tűrően gyűjtötték be a három pontot a Livorno otthonában, és láthatóan csak annyit adtak ki, amennyi a győzelemhez kellett. A francia támadó helyzetkihasználása egészen lenyűgöző volt, hiszen két ziccere akadt, és mind a kettőt értékesítette is.