Vágólapra másolva!
Tetőomlás veszélye miatt el kellett hagynia a londoni Wembley-stadiont hétfőn a létesítmény újjáépítésén dolgozó mintegy 3500 munkásnak - jelentette a kivitelező.

Hatalmas robaj hallatszott a tetőszerkezet felől: egy 50 tonnás, 50 méter hosszú, két méter széles vasbeton-gerenda megroggyant, és majdnem egy méternyit elmozdult a helyéről. Egy acéldarab közben a földre zuhant belőle. Olyan területre esett, ahol munkások dolgoztak, ennek ellenére senki sem sérült meg.

A baleset oka nem ismeretes, de tény, hogy amikor bekövetkezett, éppen hegesztési munkálatot végeztek a tartóelemen. Az építéssel megbízott, Multiplex nevű ausztrál cégcsoport nagy-britanniai igazgatója, Martin Tidd szerint az acélgerenda elmozdulása nem érintette a tető szerkezetét, "valószínűleg kisebb balesetről van szó csupán".

A dolgozók nagy részét aznapra felmentették a munka folytatása alól, csupán acélmunkások maradtak a helyszínen, hogy alátámasszák a megroggyant tartóelemet.

A Multiplex már januárban elismerte, hogy valószínűleg késni fog a befejezéssel. Azóta már bizonyossá vált, hogy a világhírű londoni stadion nem fog elkészülni az Angol Labdarúgó Szövetség kupájának május 13-án esedékes döntőjére, ezért azt a cardiffi Millennium-stadionban rendezik meg.

Ez nagy csalódás a szövetség számára, mert 1923 és 2000 között minden évben a Wembley volt a döntő és a vele járó showműsor helyszíne. Az eredeti Wembley-t 2000-ben lebontották. A szövetség arra számított, hogy hat év után az új Wembley készen áll majd idén az FA-kupa döntőjének fogadására.

A május 30-án esedékes angol-magyar barátságos labdarúgó mérkőzést, amelyre az eredeti terv szerint szintén az új Wembleyben került volna sor, a Manchester United stadionjában, az Old Traffordon rendezik. Ez a helyszínválasztás már korábban megtörtént, függetlenül a Wembleyben történt hétfői balesettől.