Vágólapra másolva!
Lassan kezdhetik hűteni a pezsgőket a Barcelona csapatánál, a gránátvörös-kékek a spanyol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában 0-1-ről fordítottak a Getafe ellen a Nou Campban, és ezzel 14 pontos előnnyel vezetik a Primera Divisiónt, igaz, az üldözők szerdán csökkenthetik hátrányukat.

A sérült Edmilson, Márquez és Larsson nélkül fogadtak a madridi csapatot, amely nem ijedt meg a listavezető otthonában, és az 5. percben megszerezte a vezetést, Cotelo beadását Nano Puyol és Belletti asszisztálása mellett bólintotta Victor Valdes kapujába.

Giuly hamar válaszolhatott volna, de gurítása a jobb kapufán csattant, aztán a félidő közepén már szerencsésebb volt a francia, Van Bronckhorst cenrezeése után magányosan emelkedett, és középre fejelt labdája Matellánról pattant a kapuba. Az első félidőben még Nano révén egy lesgólt jegyzett a Getafe, így 1-1 állt az eredményjelzőn a szünetben.

A góllövőlistát vezető Eto'o nem sokat mutatott az első játékrészben, de a fordulás után kétszer is megvillant és ezzel eldőlt a meccs. Az 52. percben gyors kontrát vezetett a bajnok, Eto'o a kaputól 22 méterre kirakta a labdát Giulynek, aki a legjobb ütemben tette vissza, és a kameruni szépen lőtte ki a jobb alsót a tizenegyespont tájékáról.

A második félidő derekán Deco játszotta meg Ronaldinhót, a szülinapos brazil karmester kitette balra a labdát Eto'ónak, aki a kifutó Luis Garcia mellett külsőzte a labdát a bal alsóba, 22. gólját szerezve ezzel a pontvadászatban. A hátralévő időt már csak a szabály miatt kellett lejátszani, a Barca a győzelemmel 14 ponttal vezeti a bajnokságot (a Real és a Valencia szerdán faraghat a hátrányból), és egyre közelebb kerül a címvédéshez.

Primera Divisón, 29. forduló:
Barcelona - Getafe 3-1 (1-1)
gól: Matellan (23., öngól), Eto'o (52., 68.), illetve Nano (5.)