Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokság első öt helyezettje pályára lépett a Serie A 31. fordulójának szombati mérkőzésein, az éllovas Juventus egy félidőn keresztül emberhátrányban játszott a Roma ellen, és végül 1-1-et ért el, míg a milánói csapatok felemás mérleggel zártak, a Milan 3-1-re verte a Fiorentinát, az Inter kikapott Parmában.

A Villarreal elleni BL-negyeddöntőre készülő Inter a sorozatban három győzelmet elérő Parma otthonában lépett fel, és a sárga-kékek folytatták nagy sorozatukat, a brazil Simplicio góljával 1-0-ra legyőzték a milánóiakat.

A bajnok Juventus a Romát fogadta a Delle Alpiban, és az első félidő 35. percében az ex-római Emerson szerzett vezetést a listavezetőnek, Camoranesi szöglete után hat méterről bólintott a bal sarokba.

A félidő hosszabbításában tíz emberre fogyatkozott a torinói gárda, a feltűnően idegesen játszó Nedved kapta meg második sárga lapját. A Roma sokáig nem tudott mit kezdeni az emberelőnnyel, aztán a hajrában a csereként beállt Kharja Emersonhoz hasonlóan egy szöglet után fejjel volt eredményes, és ezzel 1-1-gyel zárult a mérkőzés.

A Milan revánsra készült az őszi 1-3 után a Fiorentina ellen, ennek ellenére a Violák kerültek előnybe a 13. percben, amikor a góllövőlistát vezető Toni vette be Dida kapuját. Gyorsan válaszolt a Milan Sevcsenko révén, aztán a második félidő elején Costacurta átadásából Kaká volt eredményes.

A 60. percben a nem éppen góljairól ismert Gattuso is bevert egyet, aztán 109 nap után ismét pályára lépett Maldini, teljessé téve a piros-feketék örömét. A Milan két pontot hozott a Juvén, igaz, még így is nyolc pont a hátránya, viszont az Inter botlásának köszönhetően öt pont fórja van az automatikus BL-részvételt érő második helyért vívott harcban.

Serie A, 31. forduló:
AC Milan - Fiorentina 3-1 (1-1)
gól: Sevcsenko (20.), Kaká (48.), Gattuso (60.), illetve Toni (13.)

Juventus - AS Roma 1-1 (1-0)
gól: Emerson (35.), illetve Kharja (85.)
piros lap: Nedved (45+3., Juventus)

Parma - Internazionale 1-0 (1-0)
gól:
Simplicio (39.)

Juve-Roma rangadó a tartalékosság jegyébenhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20060324izgalmas.html?pIdx=3