Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Budapest Honvéd hazai pályán 1-0-ra legyőzte a címvédő Sopront, s mivel az első találkozó 0-0-ra végződött, a fővárosi csapat bejutott a legjobb négy közé.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Budapest Honvéd - FC Sopron 1-0 (0-0)
Bozsik-stadion, 1500 néző
v.: Sápi Cs. (L. Tóth L., Kelemen A.)
Honvéd: Tóth I. - Kovács N., Kovács Z., Udvari, Takács Z. - Dobos, Genito, Dancs, Pomper - Bozori (Mészáros, 92.), Csobánki (Schrancz, 65.).
Sopron: Rabóczki - Sartor, Bagoly, Radu, Kiss Z. - Silvestri, Horváth A., Demjén (Feczesin, 62.), Cotan (Ivancsics, 84.) - Sifter, Cigan.
gól: Schrancz (83.)
sárga lap: Dancs (27.), Kovács Z. (35.), illetve Bagoly (37.), Kiss Z. (74.), Sartor (92.),

11. perc: Cotan tizenhatról megeresztett lövését könnyedén védte Tóth Iván.

16. perc: Genito beadására Csobánki érkezhetett volna, de Bagoly lerántotta a tizenhatoson belül - Sápi játékvezető nem látott szabálytalanságot.

33. perc: Sifter távoli próbálkozása a kapu fölé szállt.

53. perc: Horváth András célozta meg a kispesti kaput, ám 17 méterről leadott lövése kevéssel elkerülte a felső sarkot.

66. perc: A Honvéd szöglete után Dobos lőtt messziről kapura, de Rabóczki szépen hárított.

83. perc: Remek hazai támadás végén Dobos adott be az alapvonalról, és az érkező Schrancz külsővel a bal sarokba lőtte a labdát labdát. (1-0).

A viharos erejű szélben megrendezett találkozón eseménytelen első félidőt produkáltak a csapatok. A kapuk szinte egyáltalán nem kerültek veszélybe, és az időjáráshoz nehezen alkalmazkodó játékosok inkább néhány igen kemény, olykor durva belépőkkel vétették magukat észre.

A folytatásra kicsit jobban felpörögtek a két gárda játékosai, így az első negyvenöt percnél nagyobb iramot hozott a második játékrész. Mindkét szakvezető cserékkel próbálta felfrissíteni csapata támadójátékát, és ez Aldo Dolcettinek sikerült jobban. Egy formás hazai akció végén a csereként beállt Schrancz lőtt a hálóba, így a Honvéd jutott a Magyar Kupában a legjobb négy közé.

Az FC Fehérvár és a Vasas már korábban továbbjutott, míg a DVSC-AVE Ásványvíz - Újpest FC találkozót április 5-én rendezik. Az első mérkőzésen a bajnoki címvédő debreceniek 1-0-ra nyertek a listavezető Újpest otthonában.

Mobilpress