Vágólapra másolva!
Még az olasz lapok is kemény kritikával illették a Juventus labdarúgócsapatát. A Serie A listavezetője gyenge napot kifogva sima, 2-0-s vereséget szenvedett az Arsenal vendégeként, s ha Buffon kapus nem véd olyan jól akár már Londonban eldőlhetett volna a BL-negyeddöntő ezen párharca. A másik keddi meccsen a Barcelona gyenge helyzetkihasználásával nyitva hagyta a Benfica előtt az elődömtő kapuját.

Az Arsenal nem csupán kétgólos előnyt szerzett a jövő szerdai visszavágóra, de ezt olyan meggyőző, magabiztos játékkal tette a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerda esti, londoni nyitányán, hogy a Juventus szinte csak a csodában bízhat a továbbjutását illetően.

"A munka felét elvégeztük, ezért hiszem, hogy továbbjutunk. Ezúttal mindent sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk" - nyilatkozott érthető elégedettséggel Arsene Wenger, a londoniak mestere.

A Juventusnál azonban nem pusztán a kétgólos hátrány miatt aggódhatnak, miután a sorsdöntő visszavágón négy kulcsjátékosára sem számíthat Fabio Capello vezetőedző. A kedden kiállított Mauro Camoranesi és Jonathan Zebina, valamint a sárga lapos figyelmeztetésben részesülő Patrick Vieira eltiltás miatt, míg Alessandro Del Piero sérülés következtében nem léphet pályára jövő szerdán.

"Nagyon bosszantó a két kiállítás. Olyan csapatban, mint a Juventus, nem lehet ilyen hibákat elkövetni. Erről mindenképpen elbeszélgetek a vétkesekkel" - mondta az olasz tréner, aki elismerte, hogy az Arsenal teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Az olasz lapok nem bántak kesztyűs kézzel a torinói alakulattal. A Tuttosport szerint csodára lenne szükség a továbbjutáshoz, a Gazzetta dello Sport pedig úgy látja: Gianluigi Buffon volt a Zebrák legjobbja, s csak a válogatott kapusnak köszönhető, hogy két góllal megúszta a Serie A listavezetője.

A meccs képét hűen tükrözik a milánói sportnapilap megállapításai, mely szerint az olasz gárda védelmén és középpályásain könnyedén robogott át a Thierry Henry vezette londoni támadósor, míg a Juventus támadóinak momentumuk sem volt. Zlatan Ibrahimovic jóformán egyetlen labdát sem tudott megjátszani, míg David Trezeguet szinte nem is találkozott a játékszerrel.

Az egyetlen jó hír a Juventus számára, hogy a visszavágón a korábbi aranylabdás cseh Pavel Nedved már ott lesz a csapatban.

A Barcelona rendkívül gyenge helyzetkihasználásával nyitva hagyta a Benfica előtt a lehetőséget a legjobb négy közé jutásra a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A katalánok idegenben is jelentős fölényben futballoztak, de Deco, Eto'o és Ronaldinho kihagyhatatlannak tűnő lehetőségeket puskázott el.

Ez persze nemcsak a trió hibája volt, ugyanis Marcelo Moretto, a Benfica kapusa nagyszerű napot fogott ki. Kollégája, Victor Valdes sem unatkozott, bár neki jóval kevesebb dolga akadt, igaz, Miccoli és Sabrosa próbálkozásainál kifejezetten bravúrra volt szüksége, hogy megóvja kapuját a góltól.

Frank Rijkaard, a Barcelona holland mestere viszont nem bizonyult túl megértőnek csatáraival kapcsolatban, de a jövőt illetően így is bizakodó.

"Szégyen, hogy nem rúgtunk gólt, ugyanakkor csapatom keményen harcolt és alapvetően jól futballozott. Hazai pályán már biztosan eredményesek leszünk, idegenben pedig megfelelő eredmény a döntetlen" - mondta a tréner.

A Benfica Rijkaarddal annak idején a holland válogatottban együtt játszó mestere, Ronald Koeman sem volt csalódott, bár egy büntetőt számon kért a játékvezetőn, ugyanis húsz perccel a meccs vége előtt Motta kézzel ért a labdába a 16-oson belül, de a bíró sípja néma maradt.

"Az eredmény esélyt ad nekünk a folytatásra, hiszen riválisunknak a hazai szurkolók nyomására még inkább támadnia kell majd a visszavágón, de ha úgy játszunk, mint a második félidőben, meglepetést okozhatunk" - latolgatott az egykori kiváló védő, aki azt elismerte: az első játékrészben csapatának szerencséje volt, hogy megúszta kapott gól nélkül.

A visszavágót április 5-én rendezik a Nou Campban.

Nem született gól Lisszabonban/sport/focivilag/bajnokokligaja/20060328bllondonban.html?pIdx=1