Vágólapra másolva!
Drámai körülmények között, a mérkőzés hosszabbításában fordította a maga javára az eredményt a a listavezető Újpest a Ferencváros ellen a Borsodi Liga 23. fordulójának rangadóján. Gellei Imre irányításával először kaptak ki a zöld-fehérek.

Borsodi Liga, 23. forduló:
Ferencváros - Újpest FC 1-2 (1-0)
Üllői út, 9000 néző
vezette: Saskőy
Ferencváros: Kemenes - Balog, Tímár, Botis, Leandro (Budovinszky, 48.) - Bognár, Lipcsei, Tőzsér, Laczkó - Bajevski (Bartha, 86.), Szalai (Fitos, 72.)
Újpest: Vlaszák - Tóth B., Böjte, Vanczák, Vermes (Kőhalmi, 64.) - Hullám (Kovács Z., 59.), Sándor (Lucas, 79.), Tóth N., Füzi - Tisza, Rajczi
gól: Lipcsei (18., 11-esből), illetve Kovács Z. (91.), Rajczi (95., 11-esből)
piros lap: Botis (94.), illetve Böjte (90.), Kovács Z. (a lefújás után)
sárga lap: Lipcsei (11.), Bajevski (32.), Tímár (58.), illetve Sándor (1.), Böjte (44., 90.), Vanczák (71.), Rajczi (91.)

Nem csak a párosítás hagyományai, hanem a két együttes utóbbi időben mutatott formája miatt is nagy rangadónak számított az Újpest Üllői úti vendégjátéka, hiszen a bajnoki címért éles küzdelmet vívó, listavezető lila-fehéreknek a tizenegy meccses veretlenségi szériával büszkélkedő Gellei-csapat ellen kellett lépéselőnybe kerülniük üldözőikkel szemben.

Az ellenfelek közötti barátságos paintballcsata, békét hirdető edzői nyilatkozatcsokor és közös himnuszéneklés vezette fel a 204. Fradi-Újpestet, megelőzendő a két szurkolótábor esetleges torzsalkodásait. Ennek megfelelően az első tömeglökdösődésre a pályán került sor, és nem kellett többet várni rá 15 másodpercnél, ennyire volt szüksége Sándor Györgynek ahhoz, hogy látványosan lerúgja a hazaiak kapitányát, Lipcsei Pétert.

Saskőy játékvezető sárga lappal hűtötte le a kedélyeket, a ritmust a Fradi pedig kapta el jobban, előbb Tőzsér, majd Bajevski tűnt fel labdával az újpesti tizenhatoson belül. Vlaszáknak először a 10. percben kellett mozdulnia, ami után máris némi pihenőre szorult, Szalai beadása után ugyanis Bajevski a kapus fejében botlott el.

A 13. percben gyorsulhatott fel először az Újpest-hívek pulzusa, Tóth Norbert a tizenhatos vonaláról lőhetett szabadot, a labda kevéssel a jobb felső fölött zúgott el. A következő percben a egy szöglet után Vlaszák orra előtt stukkolt bele a labdába, aki éppen arra járt, tovább nyomatékosítva Fradi támadójátékbeli fölényét.

A 19. Tóth Balázs buktatta a veszélyesen játszó Szalait a tizenhatoson belül, a fél méterre álló Saskőy kétségektől nem kínozva fújta meg a sípot, Lipcsei pedig bizonyította a jó tizenegest nem lehet védeni tételt, Vlaszák hiába repült csúcssebességgel, nem érhette el a jobb alsóba vágódó labdát. A hazaiak korelnöke így a Honvéd a Pápa és az MTK után újabb strigulát húzhatott a "büntetőből elért góljaim" rovatba.

A 29. percben Tisza bikázott nem sokkal fölé egy távoli szabadrúgást, ettől eltekintve az Újpest támadási kísérletei rendszerint már a középpályán meghiúsultak. Az első kidolgozott vendéghelyzetre a 40. percben került sor: egy labdaszerzés után Füzi dobta ki a labdát a bal oldalon megiramodó Rajczinak, aki hiábtalnul centerezett, Hullám kevésbé sikeres lövése azonban elpattogott a bal kapufa mellett.

A félidő utolsó jelenetei megint csak az Újpest kapuja előtt játszódtak le, Szalai például négyet is dekázott nem messze az öt és felestől, mielőtt fordulásból arcon lőtte Füzit.

Horrorfilmszerűen indult a második játékrész, Laczkó és Leandro fejelt össze nagy csattanással, a szerencsétlen ütközést követően mindkét Fradi-játékos vérbe borult, az agyrázkódást és orrcsonttörést szenvedett Leandrót Budovinszky váltotta, míg Laczkó kötéssel a fején folytatta a játékot.

Az előny birtokában, és talán a csapat kényszerű átrendezése miatt a hazaiak némiképp visszahúzódtak, labdabirtoklásban szép lassan felülkerekedett az Újpest, beállt a két csapat előző mérkőzését eldöntő Kovács Zoltán, a 61. percben pedig kisebb kavarodás után Tisza vétette el kevéssel Kemenes kapuját.

Az idő haladtával párhuzamosan nőtt a lilák mezőnyfölénye, a szervezett FTC-védelem átjátszására azonban nem volt ötlete Rajcziéknak. Az utolsó 10 percben az Újpest már négy csatárral próbált rohamozni, a Fradi szórványos ellentámadásai mégis több veszélyt rejtettek, elsősorban Tőzsér egy-egy megmozdulásának betudhatóan.

A hajrában már teljesen lemondott a védekezésről az Újpest, ami azonban megint csak a hazaiak gólveszélyességét növelte, és ha Bartha vagy Tőzsér jobb viszonyban lett volna a labdával, az időközben bemutatott hatperces hosszabbítás ellenére is könnyen eldönthették volna a mérkőzést.

A 91. percben emberhátrányba kerültek a vendégek, Böjte vetett véget egy bodicsekkel Laczkó szólójának, amiért megkapta a második sárga lapját. Úgy látszik, ez volt a jel, hogy a Borsodi Liga éllovasa előálljon a meglepetéssel. Ugyanabban a percben Botis rövid felszabadítását követően a hajráspecialista Kovács Zoltán 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, és egyenlített.

Ám ezzel még nem volt vége. A 95. percben Kovács váratlanul lekezelt egy távolról belőtt szabadrúgást, lövését még bravúrral kivédte Kemenes, Rajcziról azonban ismét kapura pattant a labda, amelyet Botis egy szépen kivitelezett jobbhoroggal állított meg a gólvonal előtt. A védőt kiállították, a büntetőt Rajczi a másik irányba mozduló Kemenes melett a jobb alsó sarokba helyezte.

A 97. percben Tőzsér és Kovács ütközése után néhány játékos nem bírta tovább cérnával a feszültségeket, Saskőy pedig jobbnak látta hármas sípszóval megakadályozni a tömegverekés kibontakozását, búcsúítéletként pedig még kiállította mérkőzés hősét, Kovácsot.

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője: "Az első félidőben enerváltan játszottunk. Támadásainkból hiányzott az elképzelés, csak távoli lövésekkel próbálkoztunk. A második játékrészben viszont jelentős mezőnyfölényt harcoltunk ki, de el kell ismernem, a győzelmünkhöz az égiek segítsége is kellett".

Gellei Imre, a Ferencváros vezetőedzője: "Csapatom mindent megtett a jó eredmény eléréséhez. Vezetésünk után több lehetőségünk is volt arra, hogy eldöntsük a találkozót, azonban nem éltünk ezekkel. Kollégámmal ellentétben úgy vélem, nem az égiek, hanem a földön lévők segítették győzelemhez az Újpestet".