Vágólapra másolva!
Akár az Arsenal, akár a Villarreal jut a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe, egy meglepetéscsapat kerül a végjátékba.

A Villarreal újoncként jutott el a legjobb négyig, erre a BL történetében még nem volt példa. Az Arsenal pedig hiába rendkívül patinás együttes, a legrangosabb európai kupasorozatban először került az elődöntőbe, ráadásul a szakemberek idén nem vártak kimagasló eredményt tőle. Az Ágyúsok helyzete azért érdekes, mert két éve, amikor veretlenül nyerték meg az angol pontvadászatot, a sorozat egyik nagy esélyesének számítottak, ám már a negyeddöntőben kiestek, ezúttal pedig esélytelenként a döntőbe masírozhatnak.

A londoniak számára különös jelentősége van az első, hazai összecsapásnak, mivel nemzetközi találkozón utoljára lépnek pályára a Highburyben, így mindenképpen győzelemmel szeretnék búcsúztatni legendás arénájukat, ugyanis a következő szezonban már az új stadionjukban szerepelnek.

A két gárda számos meglepetést okozott ebben a szezonban, s éppen ezért megjósolhatatlan a párharc kimenetele: az Arsenal a Real Madridot és a Juventust búcsúztatta, míg a Villarreal a csoportkörben a Manchester Unitedet, a negyeddöntőben pedig az Internazionalét ejtette ki.

A számok sem döntenek a két együttes között. Az angolok rekordot jelentő módon utolsó nyolc BL-találkozójukon nem kaptak gólt, utoljára tavaly szeptember 27-én az Ajax Amsterdamot erősítő Markus Rosenberg volt eredményes ellenük.

A spanyolok mellett szól viszont, hogy kilencszer találkoztak brit csapattal, de még veretlenek. Ebben az idényben pedig negyedszer látogatnak a szigetországba: a selejtezőben az Evertont legyőzték, a csoportkörben döntetlent játszottak a Manchester Uniteddel, akárcsak a nyolcaddöntőben a Glasgow Rangersszel.

Az Arsenal egy tekintetben mindenképpen jobban áll: kevesebb a hiányzója. Arsene Wenger az eltiltott José Antonio Reyesre és a sérült Sol Campbellre nem számíthat, míg kollégája, Manuel Pellegrini a teljes belső védőkettősét kénytelen nélkülözni. Gonzalo Rodriguez és Juan Manuel Pena egyaránt sérült, ráadásul a visszavágóra sem épülnek fel. A tréner gondjait csak szaporítja, hogy ezúttal kezdő kapusa, Sebastian Viera eltiltás miatt szintén nem állhat a rendelkezésére.

A várható kezdőcsapatok:
Arsenal: Lehmann - Eboue, Toure, Senderos, Flamini - Ljungberg, Hleb, Gilberto, Fabregas, Pires - Henry.
Villarreal: Barbosa - Venta, Arzo, Alvarez, Arruabarrena - Sorin, Senna, Tacchinardi, Riquelme - Jose Mari, Forlán
játékvezető: Konrad Plautz (osztrák).