Vágólapra másolva!
Az Arsenal védelme sorozatban kilencedszer látta el hibátlanul feladatát a labdarúgó Bajnokok Ligájában, így tovább javította rekordját, s a Villarreal felett aratott egygólos győzelemmel méltóképpen búcsúztatta a nemzetközi kupaporondtól stadionját, a Highburyt, illetve egy lépéssel közelebb került a döntőhöz.

"Elégedett vagyok, de úgy érzem, több gólt is szerezhettünk volna. Nagyon nehéz feladat, hogy ne kapjunk gólt, ugyanakkor veszélyes támadásokat vezessünk, melyeknek köszönhetően többgólos előnyt szerzünk. Ezt azért nem sikerült maradéktalanul megvalósítani, mert rendkívül jól és fegyelmezetten játszott riválisunk" - értékelte a látottakat Arsene Wenger, a londoniak mestere.

Kollégája, Manuel Pellegrini kevésbé volt elégedett csapata teljesítményével, de bizakodó a visszavágót illetően: "Nem játszottunk túl jól, de az eredmény nem olyan rossz és hiszem, hogy Spanyolországban kivívhatjuk a továbbjutást. Sajnos, nem tudtuk irányítani a játékot, s bár így is voltak lehetőségeink, az Arsenal jobb volt."

Érdekeség, hogy Wenger szerint eddigi legjobb idegenbeli teljesítményére lesz szüksége együttesének, de úgy gondolja, ismét, immár tizedszer is sikerül "gólmentes" találkozót produkálniuk.