Vágólapra másolva!
A Vasas hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el az FC Sopron ellen a labdarúgó Borsodi Liga 24. fordulójának nyitómérkőzésén. A mérkőzés elején megsérült a vendégek többszörös olasz gólkirály csatára, Giuseppe Signori, aki úgy érzi, ezzel véget ért a profi pályafutása.

Borsodi Liga, 24. forduló:
Vasas - FC Sopron 1-1 (0-0)
Illovszky Stadion, 2000 néző
vezette: Arany
Vasas: Németh G. - Balog Zs., Tóth A., Szabó O. - Fehér Z., Kapic (Janjic 70.), Bárányos, Zováth, Majoros (Waltner 65.) - Csordás, Gyánó
Sopron: Rabóczki - Radu, Ibric, Bagoly, László - Sifter, Silvestri, Horváth A., Demjén (Cotan, a szünetben) - Signori (Feczesin 12., Munteanu 50.), Cigan
gól: Csordás (75.), illetve Munteanu (90.)
sárga lap: Balog (55.)

1. perc: Németh Gábor futott alá Signori szabadrúgásának, Radu középre fejelte a labdát, Cigan lövése pedig szögletre pattant egy hazai védőről.

10. perc: Gyánó kapott nagyszerű indítást, de mielőtt elérte volna a labdát a kapujából kifutó Rabóczki becsúszva menteni tudott.

17. perc: Bárányos indításával Gyánó lépett ki, majd a hálóba lőtt, Arany játékvezető azonban les miatt nem adta meg a találatot.

33. perc: Majoros két csel után lőtt a kapu fölé.

44. perc: Rabóczki futott alá egy szögletből belőtt labdának, amelyet a hosszú oldalon érkező Fehér a felső lécre fejelt.

54. perc: Horváth távoli bombája kerülte el kevéssel az angyalföldiek kapuját.

72. perc: Bárányos indítását Balog ívelte középre, de Janjic és Tóth egymást zavarta, így odalett az ígéretes lehetőség.

74. perc: A rosszul helyezkedő soproni védők között Bárányos ugratta ki Csordást, aki higgadtan helyezett a hálóba (1-0).

84. perc: Csordás húzott el a bal oldalon, majd középre gurítását Bárányos lőtte kapura, Rabóczki bravúrral hárított.

88. perc: Szabó Ottó szöglete Tóth András fejese a bal kapufát találta el.

90. perc: Cigan tört előre a bal oldalon, beadását Munteanu senkitől sem zavarva mellel átvette, majd kapásból 12 méterről kilőtte a jobb felső sarkot (1-1).

Rögtön helyzettel indult az összecsapás, ennek ellenére a félidő további részében kapura teljesen veszélytelenek voltak a csapatok. Az egyetlen "említésre méltó esemény" Giuseppe Signori combsérülése volt. A többszörös olasz gólkirály újságírói kérdésre a szünetben elárulta: úgy érzi véget ért profi pályafutása. A fordulás után nem változott a játék képe, a Vasas egyetlen komolyabb helyzetét gólra váltotta, míg a Sopron a hajrában szép találattal egyenlített, így maradt a döntetlen.

MTI / Mobilpress