Vágólapra másolva!
A Vasas az első mérkőzésen, idegenben kétgólos győzelmet aratott a Budapest Honvéd felett a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében. A találkozó előtt a kispesti ultrák a kilátogató szurkolóknak olyan szórólapot osztogattak, amellyel Piero Pini, a Budapest Honvéd többségi tulajdonosa ellen tüntettek. Többek között azzal vádolják az olasz üzletembert, hogy beleszól az együttes összeállításába, illetve tartozik a futballistáknak a márciusi fizetésükkel, valamint el akarja költöztetni a csapatot Dunaújvárosba.

Mint kiderült, utóbbi megállapítás megfelel a valóságnak, legalábbis ezt állítja Kiss Zsolt, a klub kisebbségi tulajdonosa. "Pini úr tervét nem fogadtam el és sikerült megállapodnom vele, hogy megfelelő ajánlat esetén hajlandó eladni az üzletrészét" - jegyezte meg Kiss, aki azt is hozzátette, az ügy elősegítése érdekében már tárgyal egy befektetővel. Kiss elárulta, Pini azonnali vétel esetén 100 millió forintért válna meg a kispesti egyesülettől, míg, ha egy hónapon belül nem jön létre az üzlet, akkor 150 millióért.

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Budapest Honvéd - Vasas 1-3 (0-2)
Bozsik Stadion, 1500 néző
vezette: Megyebíró
Honvéd: Tóth I. (Ráthy, a szünetben) - Kovács N. (Baranyai, 86.), Benjamin, Udvari, Takács Z. - Pomper, Csobánki - Dobos (Bozori, 84.), Genito, Schrancz - Miro
Vasas: Németh G. - Balog, Fehér Z., Tóth A., Szabó O. - Bárányos, Kapic, Zováth (Pintér, 56.), Rósa, Csordás (Németh N., 79.) - Gyánó (Waltner, 61.)
gól: Miro (48.), illetve Udvari (1., öngól), Gyánó (32.), Bárányos (73.)
piros lap: Csobánki (41.)
sárga lap: Kovács N. (28.), Dobos (69.), illetve Balog (57.)

A kispestiek még fel sem eszméltek, amikor Bárányos jobb oldali beadása után Udvari öngóllal beköszönt saját kapujába. Az első félidőben a hazaiak nem sok vizet zavartak a pályán, igaz, a Vasas sem rohamozott eszeveszetten, de amíg a hazaiak büntetőből sem tudtak betalálni, addig a vendégek egy kontrából megduplázták előnyüket, ráadásul a játékrész végén még emberelőnybe is kerültek.

A Honvéd góllal kezdte a második félidőt, s ettől alaposan felpörgött. A kispestiek ezt követően nagy mezőnyfölénybe kerültek, de csak kapufáig jutottak, míg az angyalföldiek egy komikus jelenetet követően - Udvari hazaadása megállt a tócsában Waltner előtt - újra kétgólosra növelték előnyüket.