Vágólapra másolva!
Remek mérkőzésen magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Chelsea labdarúgócsapata a nagy rivális Manchester United felett, így egy fordulóval a Premier League vége előtt matematikailag is bebiztosította bajnoki elsőségét. A londoni együttes - amely megvédte címét - története során harmadszor lett angol bajnok.

Premier League, 37. forduló
Chelsea - Manchester United 3-0 (1-0)
Stamford Bridge, 42 219 néző
v.: M. Dean
Chelsea: Cech - Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Terry, Gallas - Makelele, J. Cole (Crespo, 76.), Essien, Lampard - Robben (Duff, 66.), Drogba (MAniche, 86.)
Manchester United: Van der Sar - G. Neville, Ferdinand, Vidic, Silvestre - C. Ronaldo (Van Nistelrooy, 64.), O'Shea, R Giggs (Richardson, 73.), Park - Rooney (Evra, 82.), Saha
gól: Gallas (5.), J. Cole (61.), Ricardo Carvalho (73.)

Az 5. percben máris vezetést szerzett a Chelsea. Lampard jobb oldalról ívelhetett középre szögletet, a 11-es pontnál Drogba nagy nehezen kapu felé bólintotta a labdát, amelyet az ötösön belül teljesen egyedül álló Gallas továbbfejelt a kapu bal oldalába (1-0).

A 21. percben Ronaldo távoli szabadrúgását Cech könnyedén fogta a jobb saroknál. Egy perccel később Rooney kihagyta a kihagyhatatlant, a MU csatára kiváló helyzetfelismeréssel és remek cselekkel négy Chelsea-védő között játszotta magát tisztára, ám amikor már csak Cech kapussal állt szemben, gyatrán a jobb kapufa mellé lőtt.

A 43. percben Rooney 25 méteres lövését Cech nagy bravúrral védte. A második félidőt sokkal veszélyesebben kezdte a hazai együttes. Az 55. percben Joe Cole a 16-osról emelt kapura, a labda centikkel kerülte el a bal felső sarkot.

A 61. percben aztán nem hibázott a középpályás: Cole a kapunak háttal állva átvette a labdát, az erélytelen Rio Ferdinandról könnyedén fordult le, s a kimozduló Van der Sar mellett a rövid sarokba helyezett (2-0).

A 73. percben egy villámgyors kontrát követően Ricardo Carvalho került tiszta helyzetbe, s a középhátvéd a balszélső pozíciójából nagy gólt rúgott a jobb felső sarokba (3-0).

A kiütéses vereség felsejlése mellett a MU-t a sérülés sem kerülhette el, a 78. percben Wayne Rooney maradt lenn a gyepen, a szemlátomást nagy fájdalmakkal küszködő manchesteri támadót hordágyon kellett levinni a pályáról.

Győzelmével a Chelsea megvédte címét (az utolsó fordulóban már matematikailag sem fenyegeti semmi az elsőségét), a londoniak történetük harmadik aranyérmét ünnepelhetik.

Nem lépett pályára, mégis kiesett az élvonalból Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion, mivel a Portsmouth idegenben legyőzte a Wigan Athletic gárdáját. A WBA mellett búcsúra kényszerült a Birmingham City is.

A Charlton Athletic hazai pályán kapott ki két góllal kikapott a Blackburn Roverstől. A találkozó után Alan Curbishley, a házigazdák szakvezetője bejelentette, hogy a szezon végén feláll a kispadról. Curbishley 1991 óta irányította a szakmai munkát a Charlton gárdájánál.

További eredmények:
Birmingham City - Newcastle United 0-0

Liverpool - Aston Villa 3-1 (1-0)
gól:
Morientes (4.), Gerrard (61., 67.), illetve Barry (58.)

Manchester City - Fulham 1-2 (0-0)
gól:
Dunne (69.), illetve John (84.), Malbranque (92.)

Middlesbrough - Everton 0-1 (0-0)
gól:
McFadden (89.)

Wigan Athletic - Portsmouth 1-2 (1-0)
gól:
Camara (30.), illetve Mwaruwari (63.), Taylor (70., 11-esből)
piros lap: Teale (70., Wigan)

Charlton Athletic - Blackburn Rovers 0-2 (0-1)
gól:
Reid (43.), Powell (65., öngól)

Vasárnapi eredmény:
Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers 1-0 (0-0)
gól: Lennon (60.)