Vágólapra másolva!
A REAC legyőzte a vendég Ferencvárost a labdarúgó Borsodi Liga, 26. fordulójában, ezzel a bennmaradást jelentő 14. helyre került. Az élmezőnyben lévő csapatok közül a Debrecen odahaza verte a Tatabányát, míg a Fehérvár a Hungária körúton győzött, így mindkét gárda tapad az éllovas Újpestre. Pécsett és Győrben nem termett babér a vendégcsapatoknak, a Csank-csapat 4-0-ra kiütötte a Kaposvárt, míg a Mecsekaljáról a Sopron távozott vesztesen.

Borsodi Liga, 26. forduló
REAC - Ferencváros 1-0 (0-0)
Budai II László-stadion, 2500 néző
v.: Bede
REAC: Szentpéteri - Dinka, Cseri, Nagy I G., Sallai - Somorjai (Csopaki, 89.), Kovács B. (Földvári, 67.), Kapcsos, Polonkai (Szirtesi, 82.) - Nyerges, Török
FTC: Kemenes - Balog, Tímár (Budovinszky, 80.), Botis, Leandro - Szalai, Bognár, Tőzsér, Laczkó (Takács, 55.) - Bajevski (Horváth D., 72.), Jovánczai
gól: Polonkai (69.)
sárga lap: Tímár (4.), Jovánczai (33.), Balog (68.)

A kezdés előtt a REAC és a Ferencváros játékosai, illetve vezetői a 2002-ben tragikus körülmények között elhunyt Simon Tiborra emlékeztek.

25. perc: Jovánczai gurított vissza az alapvonalról, az érkező Balog a jobbösszekötő helyéről tüzelt, de léc alá tartó labdát Szentpéteri bravúrral ütötte szögletre.

34. perc: Balog labdaeladása után Nyerges lódult meg, Tímárt átjátszva már csak Kemenessel állt szemben, és 7 méteres lövése a lécet érintve a kapu fölé vágódott.

55. perc: Leandro lőtt 30 méterről, Szentpéteri ujjheggyel tolta a kapu fölé a labdát.

69. perc: a csereként beállt Földvári ívelt be jobbról, és a berobbanó Polonkai 6 méterről, Kemenes mellett a kapu közepébe fejelt (1-0).

Az első félidőben főként a mezőnyben zajlott a játék, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A rákospalotaiak a játékrész derekán átvették a kezdeményezést, ám gólt nem sikerült elérniük.

Szünet után a ferencvárosiak vezettek ígéretes támadásokat, ám a befejezéseknél nem koncentráltak eléggé. A 69. percben váratlanul vezetést szerzett a kiesés ellen küzdő hazai gárda, majd taktikusan, magabiztosan őrizte előnyét. Sikerével Urbán Flórián együttese elmozdult a kiesőhelyről, míg a Ferencváros továbbra is ötödik.

(MTI)