Társoldalunk:

Futballmeccs a templomban

2006.05.08. 22:23

Pontosan négy évvel ezelőtt Anglia - ugyanúgy, mint most - a világbajnokság lázában égett, az emberek a pubokban egy-egy pint sör mellett az esélyeket latolgatták, és azt tervezték, hogy a World Cup ideje alatt hogyan kérnek szabadságot a munkahelyükről, hogy együtt nézhessék a meccseket a haverokkal a kocsmákban - lévén a mérkőzések európai idő szerint délelőtt voltak.

Annyiban azonban mindenképpen szerencsés helyzetben voltak az angolok, hogy a háromoroszlánosok első találkozójára vasárnap reggel került sor, vagyis a munkahelyről nem kellett lógni miatta, viszont felvetett egy másik problémát, a találkozó ugyanis nem sokkal azután kezdődött, hogy a vasárnapi istentisztelet véget ér.

A hampshire-i Stubbingtonban található Holy Rood templomban azonban erre is megtalálták a megoldást: a helyi tisztelendő atya, Stephen Girling kihirdette, hogy aki akarja, az a templomban is megtekintheti a találkozót, közvetlenül a mise után.

"Szerencsére nagyon sok fiatal jár a templomba, akik érdeklődnek a foci iránt is, így azt gondoltuk, ez ideális lehetőség arra, hogy meghívjuk a családokat. Természetesen nem akarunk és nem is tudunk versenyezni a pubokkal, de egyedülálló lehetőséget kínálunk arra, hogy a drukkerek alkoholmentes környezetben szurkoljanak az angol válogatottért" - mondta a tisztelendő.

Elképzelése nyitott fülekre talált, hiszen eredetileg az előcsarnokban akartak egy kivetítőt felállítani, ahol körülbelül 200-an fértek volna el, de mivel az érdeklődés óriási volt, a hatalmas képernyőt a templomban helyezték el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK