Vágólapra másolva!

Zakót kaptak a dán szurkolók

Futballkörökben nem valami előnyös, ha valaki nagy zakót kap, ám 2002-ben a dán Holbaek városában néhány szurkoló minden bizonnyal nagyon örült annak, hogy április 14. és 16. között vásárolt öltönyt, esetleg csináltatott magának egy zakót. Az egyik helyi ruhabolt tulajdonosa, bizonyos Claus Gotfredsen ugyanis felajánlotta vásárlóinak, hogy amennyiben a dán válogatott az Izrael elleni barátságos előkészületi mérkőzést 3-1-re nyeri meg, akkor a fenti napokon vásárolt portéka árát visszatéríti.

A játékos kedvű szabó ezek után valószínűleg nagy örömmel látta, hogy a dánok már valamivel több mint fél óra alatt 3-0-s vezetéshez jutnak, és egyre-másra dolgozzák ki a helyzeteket. A lehetőségek ugyan sorra kimaradtak, de Gotfredsen úr ennek ellenére nyugodtan nézte a találkozót, hiszen a vendégek jószerével a félpályán sem mentek át, és semmi esélyük nem volt a gólszerzésre.

Már a rendes játékidő is letelt, amikor a hazaiak újabb hatalmas helyzetet szórakoztak el (egy jobb oldali beadást Peter Madsen a levegőben úszva sarokkal akart a hálóba juttatni, ám a labda centikkel mellé szállt), az ellentámadásnál pedig az izraeliek középpályása, Avi Nimny egyedül vezethette a kapura a labdát. A dán portás, Thomas Sörensen elhúzta a lábát, és a jogos tizenegyest a sértett végül értékesítette is. A végeredmény tehát 3-1 lett, Gotfredsen úr pedig elkezdhette várni múlt heti vásárlóit.

"A szóban forgó három nap alatt körülbelül 50-en vettek nálam ruhát különböző értékben, és a számla ellenében természetesen visszafizetem nekik a pénzt, ahogy megígértem. Azt nem fogom elárulni, hogy mennyit veszítek emiatt, de az biztos, hogy néhányan igencsak értékes öltönyt vásároltak" - jelentette ki a szabó, aki azonban kijelentette, hogy az eset egyáltalán nem riasztotta el attól, hogy a jövőben is hasonló ajánlatokat tegyen.

"Nemsokára kezdődik a világbajnokság, és ki tudja, akkor mit fogok kitalálni? A lényeg az, hogy mosolygó vásárlókat lássak."