Vágólapra másolva!
Különbözőképpen értékelik az érintettek a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai döntőjét, a Barcelona Arsenal felett aratott 2-1-es győzelmét: Thierry Henry például élesen krizizálta a norvég bírót, míg Henrik Larsson megérdemelt sikerről beszélt a mérkőzést követő, éjszakába nyúló sajtónyilatkozatok alkalmával.

"Sajnálom és tévesnek érzem a bíró ítéletét. Tovább kellett volna engednie a játékot, még ha gólt is kaptunk volna belőle" - nyilatkozott a mérkőzés negatív hőse, a brit csapat német kapusa. Jens Lehmann arra felvetésre reagált, szerinte igazságos volt-e a bírónak az a döntése, hogy a mérkőzés elején Eto'o buktatásáért kiállította őt.

A kapus nem szégyellte bevallani, hogy "élete eddigi legnehezebb perceit" élte át, mert piros lapja miatt csak kívülről - "tehetetlenül" - figyelhette társait. Ugyanakkor újságírói kérdésre válaszolva megjegyezte: a közelgő németországi világbajnokságnak igyekszik megerősödött, felkészült lélekkel nekivágni.

"Egy óra után teljesen halott voltam" - fogalmazott a BL-döntőjét egymaga kétszer is majdnem eldöntő Henry, aki láthatóan nagyon csalódottnak tűnt. "A bíró többször szemet hunyt afelett, hogy Márquez és Puyol folyamatosan letaglózott minket, főleg engem" - méltatlankodott a csatár.

A világ- és Európa-bajnok francia támadó szerint a norvég bíró, Hauge tendenciózusan a Barcelonát segítette ítéleteivel. Eto'o gólja lesből született - vélekedett a londoni alakulat ásza, aki külön kiemelte, hogy a neki adott sárga lap előtt ellene követtek el szabálytalanságot.

Habár Henry készségesen állta az újságírók faggatózását, egy dolgot világossá tett: "olyan hülye kérdéssel, miszerint távozom-e az Arsenaltól, ma este nem vagyok hajlandó foglalkozni".

"Megérdemeltük a győzelmet, nagyon sokat tettünk érte" - nyilatkozta felszabadultan a Barcelona mezét hivatalos mérkőzésen most utoljára magára öltő Henrik Larsson. A svéd világklasszis klubszinten nemzetközi pályafutása "dicsőséges" megkoronázásaként értékelte a szerdai BL-diadalt.

Amikor pár éve a skót Celtic támadójaként eltört a lába egy UEFA-kupa-mérkőzésen, soha nem hitte volna, hogy még eddig eljuthat - reagált meghatottan egy kérdésre Larsson, aki 30 percnyi játéklehetőséget kapva két gólpasszal segítette csapatát a győzelemhez.

"Szerencse, szerencse és szerencse - gondolnák sokan, pedig mi tudtuk, hogy győzhetünk, és nem csak azért, mert csak tíz ember ellen kellett küzdenünk" - mondta az immár kétszeres BL-győztes portugál Deco. A katalánok középpályása dicsérte az Arsenal csapatát, amelynek játékosai, mint mondta, "bátor és hősies küzdelmet folytattak" a győzelemért.

Henk ten Cate, a Barcelona másodedzője, az MTK volt trénere, boldogan fogadta a holland és spanyol újságírók gratulációit, majd szűkszavú válaszait követően sietős léptekkel igyekezett a csapata buszához. Arra a kérdésére, miszerint a következő idénytől ő lesz-e az amszterdami Ajax vezetőedzője, azt mondta: ez most az ünneplés ideje, most minden a Barcelonáról szól!

Való igaz, Barcelonában ez idő tájt mindenki ünnepel, a fieszta azonban tegnap éjjel rendbontásba csapott át. 107-en megsérültek, huszonkilenc szurkolót pedig őrizetbe vettek. A drukkerek több helyen szemetes konténereket gyújtottak fel, kirakatokat törtek be, és üzleteket raboltak ki. A zavargások során megsérült hat rendőr is.