Vágólapra másolva!
Király Gábor a múlt héten közölte a Crystal Palace menedzserével, Iain Dowie-val, hogy távozni kíván a csapattól, mivel a dél-londoni klub nem tudott visszakerülni a Premier League-be, a magyar válogatott kapus pedig szeretne ismét az angol első osztályban védeni. Angol forrás szerint egy igazi sztárcsapat már ki is nézte magának a 30 esztendős légióst: a Bajnokok Ligája-ezüstérmes Arsenal szakvezetője, Arsene Wenger Királyt klubtársával, a gólzsák Andy Johnsonnal együtt szerződtetné.

A 63-szoros magyar válogatott Király Gábor a 2005-2006-os labdarúgószezonban is kitett magáért, hiszen a Crystal Palace biztos pontja volt a másodosztályban, a szurkolóknak továbbra is nagy kedvence, és egyáltalán nem rajta múlt, hogy a hatodik helyezett fővárosiak a rájátszásban végül nem tudták kiharcolni a feljutást a Watford ellenében. A magyar kapus a múlt héten közölte a csapat menedzserével, Iain Dowie-val, hogy nem szeretne még egy szezont a Championshipben lehúzni, célja az első osztály, ezért azt kéri, hogy klubja lehetőleg ne gördítsen akadályt a távozása elé.

A South London Press szerint a kapus ügynöke az átigazolási ügyben már meg is tette az első lépéseket: "Gábor távozni akar a csapattól, bármely együttes bejelentkezhet érte, erről tájékoztattam is minden Premiership-klubot. Angliában szeretne maradni, de természetesen más európai érdeklődőket is meghallgatunk. Beszéltem a Palace vezetőivel, aki megértik a helyzetét, és úgy érzem, meg tudunk majd egyezni a kivásárlási áráról is. A klubnál egyetértettek azzal, miszerint Gábor tavaly rendkívül lojális volt, amikor követte csapatát a második vonalba."

A szigetországi sajtó már közhírré is tette az első érdeklődő nevét, amely nem kisebb csapat, mint a 13-szoros angol bajnok, a Bajnokok Ligája múlt szerdai döntőjében szerepelt Arsenal. Az Ágyúsok mestere, Arsene Wenger immáron a nyári bevásárlásra készül, és a Crystal Palace-ból két futballistát is kiszemelt.

Egyikük a CP angol válogatott támadója, Andy Johnson, akit a londoniakon kívül az Everton, a Wigan Athletic és a Bolton Wanderers is meg szeretne szerezni, a legtöbbet - nyolc millió fontot - eddig a Wanderers kínálta érte, igaz, az Arsenal még nem mondott konkrét pénzösszeget.

A clubcall.com információi szerint Wenger kapusposzton is erősítene, a 37. életévében lévő német Jens Lehmann és a 29 éves spanyol Manuel Almunia, valamint a 34 esztendős észt Mart Poom mellé egy bármikor bevethető hálóőrt igazolna, főképp azért, hogy versenyhelyzetet teremtsen az "egyes számú mezért" zajló csatában. Jelöltje Király Gábor, akit Andy Johnson mellett a Palace legpiacképesebb labdarúgójának tartanak.

Az egykori Hertha-kedvenc - akit még egy évig köti érvényes szerződés a Selhurst Parkba - egyébként sokat javíthat jelenleg sem alacsony ázsióján Manchesterben, május 30-án, amikor a magyar válogatott barátságos mérkőzésen Anglia ellen lép pályára.

Király Gábor iránt tavaly a Liverpool, a Portsmouth és a Manchester City is érdeklődött, míg berlini időszaka legvégén már volt róla szó, hogy esetleg aláírhat az Arsenalhoz. A szürkemackós kapus szíve szerint Londonban maradna, így nem nehéz kitalálni, miképp fogadhatja Európa második legjobb csapatának a közeledését...

Juha Pál