Vágólapra másolva!
Gera Zoltán igazi vezéregyénisége volt Bozsik Péter válogatottjának, legalábbis a csütörtökön megjelenő lapok kommentárjai egyetértenek abban, hogy a 10-es számmal játszó középpályás kulcsfigura volt az új válogatottban is.  Gera szerint biztató volt az Új-Zéland elleni játék, de úgy érzi, van még min javítani.

"Azt hiszem, két ellentétes félidőt láthattak a nézők, az elsőben többet hibáztunk, és kevesebb jó megoldást tudtunk bemutatni. A szünet után már mi is és a nézők is elégedettebbek lehettünk, de azért még akkor is becsúsztak bosszantó hibák. A győzelem fontos volt, hiszen egy munka kezdetén vagyunk, és mindannyiunk számára lényeges volt, hogy miként sikerül az indulás. Két szép gólt szereztünk, és azon kívül is volt 3-4 olyan támadás, ami emlékezetes volt, és akár gólt is érdemelt volna.

Persze sok még a javítanivaló a játékunkban, és ahogy múlnak a meccsek, úgy lesz egyre tisztább a kép. Számomra a második félidő volt a jobb, akkor Fehér Csabával több alkalommal jól megértettük egymást, és sikerült olyan akciókat vezetni, amilyeneket elterveztünk. Jó érzés volt magunk mögött tudni a közönséget is, a szurkolók a rossz idő ellenére végig buzdítottak. Nekem személyesen is kellemes élmény volt, hogy éreztem a drukkerek szeretetét, hálásak voltak minden jó megmozdulásért, ugyanakkor nem szídtak akkor sem, ha valami nem sikerült. Ilyen légkörben összehasonlíthatatlanul könnyebb futballozni, mint egy ellenséges közegben. Remélem, hogy kedden az angolok elleni meccsen még jobban játszunk majd, amire szükség is lesz, hiszen sokkal komolyabb ellenfél vár ránk."