Vágólapra másolva!
A budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság garázdaság vétsége miatt 6 hónap fogházbüntetésre ítélte és egy évre eltiltotta a közügyektől azt az újpesti futballszurkolót, M. Róbertet, aki az Újpest FC MTK elleni, szombati bajnoki mérkőzése után megütötte Bede Ferenc játékvezetőt.

A Fővárosi Bíróság közleménye szerint a döntéshozó az ítéletben elrendelte a Székesfehérvári Városi Bíróság által a vádlottal szemben társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt korábban kiszabott 3 hónapos börtönbüntetés végrehajtását is, mivel a vádlott cselekményét a felfüggesztés hatálya alatt követte el.

Albert Viktor, a Fővárosi Bíróság szóvivője csütörtökön annyit mondott, hogy a bíróság meghallgatta a vádlottat, a hivatalos ítéletről azonban, mivel arról még ő maga sem kapott tájékoztatást, akkor még nem tudott beszámolni.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbeztek, így az nem jogerős.

Szombaton az MTK Budapest a hajrában szerzett két góllal nyert 2-1-re az Újpest FC vendégeként. A lefújást követően több hazai szurkoló bement a játéktérre, egyikük meglökte, a másik megütötte Bede Ferenc játékvezetőt, egy harmadik drukker pedig megkergette Kanta Józsefet, az MTK Budapest támadóját.