Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 29. fordulójának záróösszecsapásán, gólokban gazdag mérkőzésen 5-2-re győzött az Újpest labdarúgócsapata Győrben, így az utolsó forduló előtt a lilák kezében van a döntés: amennyiben a jövő héten legyőzik a Fehérvárt, bajnoki aranyérmet ünnepelhetnek.

Borsodi Liga, 29. forduló:
Győri ETO FC - Újpest FC 2-5 (1-2)
Győr, 3000 néző
v.: Vad II
Győr: Sztevanovic - Regedei, Mátyus, Pusztai, Hanák - Varga R. (Czanik, 76.), Vincze O., Jäkl (Varga G., 18.), Szabó Zs. - Priskin (Varga Z., 25.), Granát
UTE: Vlaszák - Tóth B., Vermes, Böjte, dr. Füzi - Kovács Z. (Cariati, 62.), Erős, Sándor Gy. (Vaskó, 46.), Tóth N. - Rajczi, Tisza
gól: Vincze O. (39.), Szabó Zs. (53.), illetve Tisza (6.), Rajczi (36.), Tóth N. (55. -11-esből), Cariati (69.), Vaskó (78.),
sárga lap: Pusztai (9.), Vincze O. (45.), Mátyus (55.), illetve Rajczi (72.),
kiállítva: Cariati (91.)

6. perc: Tóth Norbert buktatása miatt szabadrúgáshoz jutott az Újpest, és a letett labdát Tisza mesterien csavarta a jobb felső sarokba (0-1).

26. perc: Tisza kevergetett a jobb oldalon, majd középre adását a menteni igyekvő Varga Gábor majdnem a saját kapujukba lőtte.

33. perc: Tisza szép csel után lőtt a tizenhatosról, de a labda a kapu fölé szállt.

36. perc: növelte előnyét az Újpest! Szép támadás végén Tóth Norbert ugratta ki Rajczit, aki a kapus mellett is elhúzta a labdát, majd kisodródva a hálóba rúgta (0-2).

39. perc: a vendégek gólját lekopírozva szépítettek a hazaiak. Granát ugratta ki a tizenhatosnál Vincze Ottót, aki a kimozduló Vlaszák mellett jobbal okosan pörgetett a kapuba (1-2).

43. perc: Granát passzolt a középen érkező Vincze Ottóhoz, aki nagy helyzetben a kapu fölé bombázott.

45. perc: Tisza próbálkozott szabadrúgásból, de ezúttal kevéssel mellé ment a lövése.

53. perc: Vincze Otto labdájával tört kapura Szabó Zsolt, majd az elé kifutó Vlaszák felett a hálóba emelt (2-2).

55. perc: Rajczit lábát elhúzta Mátyus, amiért Vad játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Tóth Norbert először az elvetődő Sztevanovicba rúgta, de a kipattanót már értékesítette (2-3).

69. perc: Cariati vette el a labadát a győri védőktől, majd 14 méterről lőtt, és a labda az elvetődő Sztevanovic hasa alatt csúszott a kapuba (2-4).

78. perc: szöglet után már az ötödik gólt szerezte az Újpest. Tóth Norbert szögletét az egymásra váró védők között berobbanó Vaskó lőtte a hálóba (2-5).

91. perc: Cariati a földön fekve belerúgott a győri Hanákba, amiért piros lapot kapott.

A vendégek a gyorsan szerzett gól után továbbra is támadásban maradtak, de hosszú ideig nem tudtak igazán veszélyes helyzetet kialakítani a győri kapnál. Aztán tíz perccel a félidő vége előtt egy szép támadás végén Rajczi növelte az újpestiek előnyét, majd nem sokkal később az első igazán kecsegtető akcióból szépítettek a hazaiak Vincze Ottó találatával. A félidő hajrájára magára találó Győrnek esélye lett volna az egyenlítésre, de mivel nem tudtak élni a lehetőséggel egygólos hátránnyal zárták a játékrészt.

A szünet után gyorsan egyenlített a hazai gárda, de pár perc múlva egy büntetővel újra Mészöly Géza együttese vezetett. A gól megzavarta a hazaiakat, és ezután a Csank-gárda hibáit kihasználva a fővárosi csapat háromgólos előnyre tett szert, amelyet a meccs végéig meg is tudott tartani.

* * *

A Borsodi Liga közvetítési jogait birtokló televíziós csatorna úgy döntött, hogy a bajnokság utolsó fordulójában az aranyéremről döntő mindkét összecsapást, így az eredetileg szombatra kiírt Debrecen-Pápa mérkőzést is június 4-én 11.30-tól rendezik. Az RTL Klub az Újpest-Fehérvár mérkőzést tűzte műsorára, mivel azonban a DVSC-AVE Ásványvíz csapata is versenyben van az aranyéremért, ezért a hajdúságiak utolsó meccse is - bár erről hivatalos értesítést még nem kapott a klub - képernyőre kerül, így majd felváltva kapcsolnak a két helyszínre. Mindez a debreceni klub hivatalos honlapján olvasható.

Mobilpress / (MTI)