Vágólapra másolva!
Kevesebb, mint két héttel a vébé rajtja előtt már a világbajnokság van a középpontban, és a csapatok sorra játsszák az előkészületi meccseket. De közben azért zajlik az U21-es Európa-bajnokság is, és néhány országban még a bajnoki szünet sem kezdődött el, így álomcsapatunkba került be focista a norvég és a brazil pontvadászatból is.
Anthony Basso (francia, Viking Stavanger): A norvég pontvadászat azon kevés bajnokság közé tartozik, amely még két héttel a vébé előtt is zajlik, és a hét végi fordulóban a Viking 1-0-ra verte az Odd Grenlandot - de a mezőny legjobbja a stavangeriek kapusa, a francia Basso lett, aki nyolcas osztályzatot kapott a Dagbladet nevű újságtól.
Gustavo (brazil, Paraná): A brazil pontvadászat is tart még két héttel a vébé előtt, sőt, a múlt héten két fordulóra is sor került. A Paraná előbb otthon játszott 0-0-t a Figueirensével, majd idegenben 5-2-re nyert a Ponte Preta ellen - utóbbi találkozón a jobbhátvéd Gustavo szerezte az első gólt.Kunt Henry Haraldsen (norvég, Ham-Kam): A hét végi norvág forduló legnagyobb meglepetése az volt, hogy a Rosenborg BK otthon 3-0-ra kikapott a Ham-Kamtól. Utóbbi csapatban a középhátvéd Haraldsen gólt szerzett, és a mezőny legjobbjának választották, akár csak a hét eleji, Valerenga elleni bajnokin.Diego Godín (Uruguay): Az uruguayi csapat ugyan nincs kinn a vébén, de a múlt héten két előkészületi mérkőzést is játszott: előbb 2-0-ra verte Romániát, majd 1-1-re végzett a szerbekkel. A középhátvéd Godín utóbbi meccsen gólt szerzett, de előbbin is remekül futballozott, elvégre csapata nem kapott gólt.Giorgio Chiellini (Olaszország): A 21 éven aluliak Európa-bajnokságán az olaszok egy Dánia elleni 3-3-as döntetlennel kezdtek, így aztán a második körben Ukrajnával szemben a címvédőnek mindenképpen győzelemre volt szüksége. Ez meg is született, de a győztes találatig egészen a 93. percig várni kellett, amikor a végig kiválóan futballozó balhátvéd, Chiellini talált be.
Josip Skoko (Ausztrália): Guus Hiddink együttese egy Görögország elleni barátságos meccsel búcsúzott el a hazai drukkerektől a Németországba való elutazás előtt, és a találkozó jól sikerült az ausziknak, hiszen 1-0-ra megnyerték. Ehhez Skoko parádés gólja kellett, a középpályás egy fantasztikus bombával pókhálózta ki a felső sarkot.Emerse Faé (Elefántcsontpart): A legerősebb, világbajnokságra is kijutott afrikai együttes a svájciak ellen lépett pályára barátságos mérkőzésen, és 1-1-es döntetlenjével jó benyomást keltett. Az Elefántok főleg a második félidőben futballoztak jól, az egyenlítő gólt a szünet utáni első percben érték el a frissen beállt Faé révén, aki a mezőny egyik legjobbja volt.Jérémy Toulalan (Franciaország): A gall U21-es válogatott mindhárom csoportmérkőzését megnyerte a korosztályos Európa-bajnokságon, és így magabiztosan jutott be a legjobb négy közé. Az utolsó találkozón a szerbek ellen a nyáron a Nantes-ból a Lyonba szerződött középpályás, Toulalan is betalált, aki a többi meccsen is kezdő ember volt.Marko Babic (Horvátország): A kroátok egy sikeres és egy kevésbé jól sikerült előkészületi találkozót is játszottak a múlt héten. Az Ausztria elleni 4-1-es diadal után az Irán elleni 2-2-es iksz nem jött valami jól, főleg, hogy utóbbi találkozón csak egy utolsó percekben kapott tizenegyessel tudtak egalizálni Babic révén - aki az osztrákok ellen is betalált.
Pauleta (Portugália): A luzitán gárda nem választott valami kemény ellenfelet két héttel a vébé előtt, hiszen a Zöld-foki-szigetek csapata nem izzasztotta meg különösebben a portugálokat. A 4-1-es győzelemből Scolari mester együttesének elsőszámú gólvágója, Pauleta mesterhármassal vette ki a részét.Robert Earnshaw (Wales): A walesi csapat nincs ott a vébén, de az egyik vébérésztvevőt sikerült megtréfálnia, hiszen Trinidad és Tobago ellen 2-1-re nyerni tudott Grazban. A mérkőzés főhőse a walesiek csatára, Earnshaw volt, aki együttese mindkét találatát szerezte.