Vágólapra másolva!
Az Újpest FC labdarúgócsapata nem hosszabbít szerződést Mészöly Géza vezetőedzővel. A klub honlapjának tájékoztatása szerint az Újpest a szakemberrel folytatott évértékelés után határozott így, egyben június 15-i hatállyal szerződést bont Brockhauser István kapusedzővel.

"Ezúton is megköszönöm Mészöly Gézának az elmúlt két és fél éves munkáját, amelyet az Újpest FC vezetése összességében sikeresnek és korrektnek értékelt, de úgy döntöttünk, elbúcsúzunk egymástól. Az új vezetőedzőt és kapusedzőt június 20-ig nevezzük meg." - nyilatkozta Kovács Péter klubtulajdonos.

Az Újpest a második helyen végzett a bajnokságban, miután az utolsó fordulóban, szombaton kikapott a Fehérvártól. Győzelme esetén megszerezte volna az aranyérmet.

Mészöly Gézát, az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzőjét meglepte, hogy a klub vezetése nem hosszabbít vele szerződést. "Fájó és övön aluli ütésnek érzem a döntést, ugyanakkor az utolsó mérkőzés előtt éreztem, hogy ez benne lehet a pakliban. Ezzel együtt szeretném hangsúlyozni, hogy csodálatos két és fél évet töltöttem el Újpesten, és csak köszönettel tartozom a klubnak, hiszen ismert és elismert szakemberré válhattam az együttes által" - nyilatkozta a hír közzétételét követően tartott sajtótájékoztatóján a tréner, aki 74 mérkőzésen 45 győzelmet, 17 döntetlent és 12 vereséget élt meg a kispadon.

A klub vezetősége a szakemberrel folytatott évértékelés után hozta meg a döntést, egyben június 15-i hatállyal szerződést bont Brockhauser István kapusedzővel.

"Amikor Újpestre kerültem éreztem, hogy nehéz dolgom lesz, hiszen ennél a klubnál rendkívül fontos a kötődés, amivel én ugye nem igazán rendelkeztem. Ennek ellenére az eltelt évek alatt sikerült kivívnom a szurkolók szeretetét és bizalmát" - folytatta Mészöly.

A sajtótájékoztatón váratlanul megjelent Kovács Péter, klubtulajdonos is, aki leszögezte: "Semmiképpen sem haraggal válunk el. Szeretném megköszönni Gézának, amit az Újpestért tett. Megmondom őszintén, nem biztos, hogy jó döntést hoztam, de úgy gondolom, ez jól mutatja, merre is tartok a magyar labdarúgásban".

Kovács Péter nem kívánt konkrétummal szolgálni azzal kapcsolatban, hogy ki lesz a távozó vezetőedző utóda, de támpontokat már adott az újpesti szurkolóknak: "Egy valami biztos, nehezen tudnám magyar edzővel pótolni Mészöly Gézát, sőt..."

Az Újpest a második helyen végzett a bajnokságban, miután az utolsó fordulóban, szombaton kikapott a Fehérvártól. Győzelme esetén megszerezte volna az aranyérmet.