Vágólapra másolva!
"A Real Madrid jövője briliáns lesz" - ígérte a szurkolóknak első munkanapján a viták kísérte elnökválasztáson győztes Ramon Calderon, a királyi klub új első embere. Az 55 éves jogász hivatalba lépését követően azonnal vázolta terveit az elmúlt években gyengén teljesítő labdarúgócsapattal kapcsolatban. Kiemelte, hogy ígéretéhez híven Fabio Capello, a Juventustól távozó szakember lesz az együttes edzője.

"Itt volt Madridban, de már visszautazott Torinóba, ahol tisztázza a Juventus vezetőivel távozása részleteit. Ezek azonban már csak apróságok, Capello szerződésében ugyanis több olyan kitétel is van, amely lehetővé teszi számára a távozást. Valószínűleg a hét második felében megkötjük a szerződést vele" - mondta Calderon.

Kedden délután Juventusnál be is jelentették, hogy Capello lemondott posztjáról. A torinói klub elöljárói kevéssel azután hozták nyilvánosságra a hírt, hogy a római bíróságon az ügyész a csapat harmadosztályba sorolását kérte.

Az edző mellett Calderon a kampányában három új játékos, a holland Arjen Robben, a spanyol Cesc Fabregas és a brazil Kaká szerződtetését is ígérte, de velük kapcsolatban lényegesen visszafogottabban nyilatkozott. "Még nem jelenthetünk ki semmit biztosan, óvatosnak kell lennünk, de úgy vélem, jó esély van arra, hogy mindhárman nálunk folytatják pályafutásukat, sőt, további új igazolásokra is számítani lehet."

A csapat mostani futballistáinak sorsáról ugyan konkrétumokat nem árult el a sportvezető, azt azonban elmondta, hogy a szakmai stábbal a közeljövőben egyeztetnek arról, kiknek kell majd távozniuk.

A korábban klubigazgatóként tevékenykedő Ramon Calderon a vasárnapi választáson 246 vokssal előzte meg Juan Palaciost és 1642-vel Juan Miguel Villar Mirt. Az eredmény azonban csak egy nappal később vált hivatalossá, ugyanis a második és a harmadik helyen végzett jelölt megtámadta a szavazás kimenetelét, mert a postán küldött voksokat nem számítottak bele a versengésbe. A levélben elküldött szavazatokról egy bírósági határozat már korábban kimondta, hogy nem vehetőek figyelembe az elnökválasztáskor, így végül a vesztesek is elismerték Calderon győzelmét.